Köylülerden Yozgat Bürokratlarına 'Demokrasi' Teşekkürü

Hacıilyas köyü sakinleri FETÖ'nün darbe kalkışmasına ilk 15 dakika içerisinde refleks göstererek sokağa çıkan Yozgat bürokratlarına teşekkür ziyaretinde bulundu.

Hacıilyas köyü sakinleri FETÖ'nün darbe kalkışmasına ilk 15 dakika içerisinde refleks göstererek sokağa çıkıp vatandaşla birlikte demokrasi adına tepki gösteren Yozgat bürokratlarını ziyaret etti.

Hacıilyas Köyü Derneğinin organizasyonuyla bir araya gelen vatandaşlar, Vali Kemal Yurtnaç, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Belediye Başkanı Kazım Arslan ve İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar'ı ziyaret ederek, halkın iradesine sahip çıkıp, dik durdukları için teşekkür etti.

Asker kıyafeti ile Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım'ın karşısına çıkan Simge isimli çocuk, Yıldırım'a ülkesine ve milletin egemenliğine sahip çıkmasından dolayı göstermiş olduğu kararlı duruş nedeniyle teşekkür etti.

İl Genel Meclisi toplantı salonunda köy halkıyla bir araya gelen Vali Kemal Yurtnaç, burada yaptığı konuşmada, şerefli ordunun içerisine yuvalanmış terör yandaşları tarafından kalkışılan darbe girişiminde hep beraber meydanları boş bırakmadıklarını söyledi.

Seçilmiş ve atanmışların her zaman devletin yanında, milletin arasında olduklarını ifade eden Yurtnaç, ''Gece geç saatlere kadar halkımızla birlikte tuttuğumuz demokrasi nöbetinde kazanan bizler olduk. Sizlerden de böyle bir jesti beklemiyorduk. Tüm Hacıilyas Köyü sakinlerine teşekkür ediyoruz.' dedi.

Darbecilerin dünya tarihinde görülmemiş hainlik ve canilik içerisinde saldırılar yaptığına değinen Vali Yurtnaç, şöyle konuştu:

''Türkiye Büyük Millet Meclisini bu hainler devletin imkanlarıyla, devletin aldığı helikopterlerle bombaladılar. Daha önemlisi bırakın binayı, sivil insanlarımızı katlettiler. Bu, dünya tarihinde görülmemiş, caniliktir, zalimliktir, hainliktir. Bunları asla affetmeyeceğiz, devletin kademelerinde yer alan bu insanları da teker teker ortadan temizleyeceğiz. Bu ülkeyi ancak bu ülkenin ortak değerlerine sahip olan, bu ülkeyi seven, bu ülke için ter akıtan, kanını döken insanlar yönetir. Bu ülkeye ihanet eden, dış güçlerle Yahudi ve Mason Locaları ile işbirliği yapanların bu ülkede yaşama hakkı yoktur.''

15 Temmuz gecesi neler yaşadığını paylaşan Vali Yurtnaç, şöyle devam etti:

''15 Temmuz akşamında İl Jandarma Komutanı ve Emniyet Müdürü lojmanıma geldi. Daha kimse yoktu ortalıklarda. Abdestimizi aldık ve dışarı çıktık. Hayatta hepimiz bir kez öleceğiz. Bu ölümü de şereflice yaşamak bizim en büyük dileğimizdir. Sadece askerimiz, polisimiz bu ülke için şehit olacaklar, yeri geldiğinde, nasıl bu ülke Kurtuluş Savaşı'nda, Çanakkale Savaşı'nda mücadelesini verdiyse, bu tür bir seferberlikte hep birlikte ayağa kalkacağız ve seve seve canımızı feda edeceğiz. Bunun bilinciyle hareket edip kararlar aldık. Dışarı çıktık ve vatandaşımızla birlikte demokrasimize, meşruiyetimize sahip çıktık.'

Dün Milli Güvenlik Kurulu toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın OHAL'le ilgili yaptığı açıklamayı hatırlatan Yurtnaç, olağanüstü halin 'sıkıyönetim' veya 'askeri birleşim' demek olmadığını, olağanüstü halin terör olaylarında, güvenlikle ilgili ve ülkeyi tehdit eden olaylarda sivil yönetimin güçlendirilmesi anlamına geldiğini kaydetti.

Köy halkından Sevil Koca da darbe girişimcilerine pabuç bırakmayarak, halkın yanında yer alan, dik duruşunu bozmayan insanlara teşekkür etmenin bir vatan borcu olduğunu ifade ederek, ''15 Temmuz akşamı bir avuç çapulcu tarafından ülkemize yaşatılmak istenen darbe girişimine karşı devleti, vatanı ve demokrasinden yana tavır alan Bozok Yaylası'nın yiğit evlatlarının idare makamında yer alan ve 'bizde sizinleyiz' diye haykıran başta Sayın Valimiz Kemal Yurtnaç'a, Garnizon Komutanımız Albay Selçuk Yıldırım'a ve İl Emniyet Müdürümüz Sayın Saim Akpınar'a teşekkür ediyoruz. Bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, geçmişte olduğu gibi, bu günde devletimizin, milletimizin yanındayız. Bu süreçte elimizden gelen ne varsa bunu yapmaya hazırız. Gerekirse, vatanımız, milletimiz, bayrağımız uğruna canımızı seve seve vermekten de kaçınmayız.'' şeklinde konuştu.
Kaynak: AA