Kartepe'de, Belediye Personeli Eğitimden Geçti

Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görev yapan belediye personeli eğitimden geçti.

Kartepe'de, Belediye Personeli Eğitimden Geçti
Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, araç arkası ve sahada görev yapan personeli eğitimden geçirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı, Kocaeli Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü ve MARKA iş birliğinde ortaklaşa düzenlenen eğitim semineri, Necip Fazıl Kısakürek Kültür merkezinde yapıldı. KOÜ Çevre Mühendisliği Bölümünde görevli öğretim üyesi Prof. Dr. Aykan Karademir tarafından verilen eğitime personelin yanı sıra birim amirleri de katıldı.

Eğitimde Temizlik İşleri Müdürlüğü personeline cadde ve sokaklardan evsel atıkları toplarken dikkat etmesi gereken hususlar, evsel atıkları çöp konteynerine atan vatandaşın dikkat etmesi gereken hususlar, ambalajların kaynağında ayrıştırılması, hijyen kuralları gibi konular hakkında bilgiler aktarıldı. Eğitim karşılıklı soru cevap bölümü ile tamamlandı.

Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin, “Turizm cenneti olan ilçemizde bu tür eğitimleri çok önemsiyoruz. Bu farkındalık seminerleri ile sağlıklı yaşam için temiz bir çevre konusunda hem personelimizin hem de vatandaşların hassasiyetini üst seviyelere çıkartmayı hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA