Irak'taki Şiddet Olayları

Uluslararası koalisyon güçlerinin Enbar'da 600 Irak askerine verdiği eğitim tamamlandı.

Irak'ta uluslararası koalisyon güçlerinin, Enbar ilinde 600 Irak asker ile sınır koruma muhafızlarına verdiği askeri eğitimin tamamlandığı bildirildi.

El-Cezira Operasyonları Komutanı Kasım el-Muhammedi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Enbar ilinin batısındaki El-Bağdadi nahiyesinde yer alan Ayn el-Esed Üssü'nde, 600 Irak askeri ile sınır koruma muhafızını kapsayan 60 günlük askeri eğitimin tamamlandığını ifade etti.

Eğitimin, sınır bölgelerinin muhafazası ile farklı silahların kullanımını kapsadığını anlatan Muhammedi, 'Bu birlikler, DAEŞ'ten temizlenmesinin ardından Irak'ın Suriye ve Ürdün sınır bölgelerinde görev yapacak.' dedi.

- DAEŞ'e yönelik operasyonlar

Enbar İl Meclisi Güvenlik Komitesi Üyesi Raci Berekat ise uluslararası koalisyon güçlerinin Enbar'ın Ramadi kentinde terör örgütü DAEŞ mensuplarına yönelik hava operasyonu düzenlediğini söyledi.

Koalisyonun, ordu birliklerinin desteğiyle düzenlediği hava saldırısında bölgede hendek kazan 5 militanın öldüğünü kaydeden Berekat, Ramadi'nin doğusunda yer alan Cezira el-Halidiyye'deki operasyonda ise 6 örgüt mensubunun yaşamını yitirdiğini belirtti.

Berekat, DAEŞ mevzilerinin, Ramadi ve Halidiyye'yi örgütten temizlemek için başlatılacak operasyona hazırlık kapsamında hedef alındığını vurguladı.

- Bağdat'daki saldırılar

Başkent Bağdat'ın farklı bölgelerinde meydana gelen silahlı ve bombalı saldırılarda 9 kişinin hayatını kaybettiği, 36 kişinin yaralandığı belirtildi.

Orduda görevli binbaşı Nevfel ez-Zamili, Bağdat'ın güneyindeki El-Latifiyye Nahiyesi'nde yer alan kontrol noktasına keskin nişancı tarafından açılan ateşte bir askerin öldüğünü, ikisinin yaralandığını aktardı.

Ez-Za'feraniyye bölgesinde meydana gelen patlamada 2 sivilin yaşamını yitirdiğini, 7 kişinin yaralandığını dile getiren Zamili, Bağdat'ın batısındaki El-Cihad Mahallesi'ndeki patlamada da iki sivilin öldüğünü, 11'inin yaralandığını ifade etti.

Zamili, Saba el-Bur ile El-Medain bölgelerindeki bombalı saldırılarda, 4 sivilin yaşamını yitirdiğini, 16'sının yaralandığını dile getirdi.

Söz konusu saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.
Kaynak: AA