Gölcük Grup Yolunda Çalışma Başladı

Balıkesir’in Sındırgı ilçesine bağlı Gölcük başta olmak üzere birçok mahallenin kullandığı kara yolunda genişletme çalışması başladı.

Gölcük Grup Yolunda Çalışma Başladı
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın ihalesi yapılan ve çalışmaların kısa süre içinde başlayacağını müjdelediği grup yolunda iyileştirme çalışması yapılmaya başlandı. Başkan Yavaş ve Belediye Meclis Üyesi Hasan Avcı çalışmaları yerinde inceledi. İhalesi Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan Gölcük - Sındırgı grup yolunun ilk 6 kilometresinde iyileştirme çalışmalarına Sındırgı Belediyesi de iş makineleriyle destek verdi. 27 kilometrelik yol güzergahında peyder pey iyileştirme çalışması yapılarak 2019 yılına kadar tamamlanacağı kaydedildi.

Sındırgı’yı yeni yol diye tabir edilen İzmir - İstanbul yoluna bağlayan grup yolunda yapılan iyileştirme çalışmasıyla ekonomiye canlılık getireceği belirtildi.

Sındırgı için gece gündüz çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Başkan Yavaş, "Sındırgı leşinin çevre il ve ilçelerle bağlantısını sağlayacak yollar yapılmaya devam ediyor. Sındırgı - Akhisar yolunun ihalesi yapıldı ve yakın zamanda başlayacak. Şuanda Sındırgı’nın kırsal mahallelerini ve yeni yol dediğimiz İzmir - İstanbul yoluna bağlayan, Gölcük grup yolunda iyileştirme çalışmaları başladı.

Cüneyt ayrımından başlayıp Alacaatlı mahallesine kadar devam edecek 6 kilometrelik bir yolun yapım işine Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü tarafından başlandı. Bizlerde Belediye olarak, iş makineleriyle destek veriyoruz. İyileştirmeyle yol 8 metreye kadar genişleyecek ve viraj kulplarda alınarak daha kullanışlı bir hale gelecek. Akabinde de 3 yıl içerisinde 2019 yılına kadar Akçakısrak mahallemize ulaşarak yeni yolla bağlantısı sağlanacak. Bu yol yapıldığında domates, biber üreticilerimize kamyon ulaşımını sağlayıp ekonomik olarak katkı sağlamış olacağız. Yolun iyileştirme çalışmasında katkı sağlayan Karayolları Bölge Müdürlüğüne, Orman İşletme Müdürlüğüne, yol güzergahında arazileri olan vatandaşlara çok teşekkür ederim” dedi.

Başkan Yavaş, yolda çalışan işçilerle oturup çay içtikten sonra kek ve meyve suyu ikram etti.
Kaynak: İHA