FETÖ'nün Darbe Girişine Tepkiler

Erzincan'da FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan 'demokrasi nöbeti'ne, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Bayraktaroğlu da katıldı

Erzincan'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan 'demokrasi nöbeti'ne, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu da katıldı.

Erzincan'da 15 Temmuz gecesinde başlayan demokrasi nöbeti, Cumhuriyet Meydanı'nda devam ediyor. Sivil toplum kuruluşlarının organizasyonuyla gerçekleştirilen demokrasi nöbeti için Ordu Caddesi'nde bir araya gelen Erzincanlılar, Cumhuriyet Meydanı'na kadar elllerindeki meşalelerle yürüdü.

Meydanda toplanan kalabalık grup tekbirler getirip darbe karşıtı sloganlar attılar. Vatandaşlar, kurulan dev ekranda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamayı, meydana kurulan ekrandan izledi.

Erzincan'da vatandaşların tutuğu demokrasi nöbetine, Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy'un yanı sıra 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu da katıldı.

Bayraktaroğlu, Vali Kahraman, Belediye Başkanı Başsoy ve etkinliğe katılan siyasi partilerin temsilcileriyle alanda kurulan sahneye çıkarak vatandaşları selamladı.

Vali Arslantaş, burada yaptığı konuşmada, general apoletini omuzlarına takıp üniforma giyen teröristlerin, şu anda tutuklu veya gözaltında olduğunu belirtti.

Bunun yanında bir de vatandaşın yanında olan gerçek askerler olduğunu ifade eden Arslantaş, 'Onlar nerede biliyor musunuz, onlar milletinin içindeler sizle beraberler. 3. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu.' diyerek, Bayraktaroğlu'nun ellerini havaya kaldırdı.

Vatandaşlar da 'Erzincan seninle gurur duyuyor' diye sevgi gösterisinde bulundu.
Kaynak: AA