Ermenistan'daki Karakol Saldırısı

Erebuni karakolunda bulunanlara yemek göndermek isteyen eylemciler ile polis arasında çıkan çatışmada 51 kişinin yaralandığı bildirildi.

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da, silahlı bir grup tarafından ele geçirilen ve rehinlerin tutulduğu Erebuni polis karakolu önünde toplanan kalabalık ile polis arasında çıkan çatışmada 51 kişinin yaralandığı bildirildi.

Ermenistan Sağlık Bakanlığı basın sözcüsü Anahit Haytayan yaptığı açıklamada, polis ile göstericiler arasında çıkan çatışmada yaralanan 28'i polis 51 kişinin hastanelerde tedavi altına alındığını söyledi. Haytayan, durumu ağır olan yaralılardan 18'inin ambulans ile hastaneye kaldırıldığını ifade etti.

Edilen bilgiye göre, Erebuni karakolundaki saldırgan ve rehinelere yemek göndermek isteyen eylemcilere polisin izin vermemesi üzerine çatışma çıktı. Eylemcilerin polise taş atmasıyla başlayan olaylarda, polis kalabalığı dağıtmak için ses bombası ve göz yaşartıcı gaz kullandı.

Yerel kaynaklar da olayla ilgili 136 kişinin polis tarafından göz altına alındığını bildirdi.

Başbakan Hovik Abrahamyan ise bakanlar kurulu toplantısı ardından yaptığı açıklamada, saldırıyı kınayarak taleplerin şiddet yoluyla elde edilmeyeceğini söyledi.

Abrahamyan, 'Karakola saldırı ardından yaşanan olaylar, tehlikeli ve perspektifi olmayan endişe verici bir süreçtir. Biz krizin barışçıl yollarla çözülmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.' ifadesini kullandı.

Başkent Erivan'daki Erebuni polis karakoluna Sansa Tsrer isimli silahlı grup tarafından 17 Temmuz'da yapılan saldırıda 7 kişi rehin alınmıştı.

Çatışmalar sırasında bir polis öldürülmüş, saldırganlarla görüşmek amacıyla karakola giren Ermenistan Emniyet müdürü yardımcıları Valery Osipyan ve Vardan Yeghiazaryan da rehin alınmıştı.

Silahlı grup, 22 Haziran’da tutuklanan muhalif “Nor Hayastan’’ (Yeni Ermenistan) siyasi hareketi lideri Jirayr Sefilyan’ın başta olmak üzere siyasi mahkumların serbest bırakılmasını istiyor.

Polis tarafından yapılan operasyonlarda rehinlerin ikisi kurtarılmış, kalan 5 rehinenin kurtarılması için saldırganlarla görüşmeler devam ediyor.
Kaynak: AA