Burhaniyeliler Demokrasi Nöbetine Devam Ediyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, geçtiğimiz Cuma günü yaşanılan darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbeti devam ediyor.

Burhaniyeliler Demokrasi Nöbetine Devam Ediyor
Kaymakam Hüseyin Öner ve Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın’da katkı verdiği demokrasi nöbetinde, Türk Bayrakları ile Cumhuriyet Meydanını dolduran yüzlerce vatandaş, sabahın ilk ışıklarına kadar meydanı boş bırakmadı.

Burhaniyeliler demokrasi için tek yürek oldu. Türkiye’de geçtiğimiz Cuma günü yaşanılan darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile birlikte sokaklara dökülen milyonlarca insan, demokrasi nöbetini sürdürüyor. Burhaniyeliler de 6 günden beri Cumhuriyet meydanını boş bırakmadı. Demokrasi nöbetine, Ak Parti İlçe Başkanı Onur Bedir, Belediye Başkan yardımcısı Cemal Akkılınç, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Hüseyin Öner, meydanı boş bırakmayan vatandaşlara teşekkür etti. Milli iradeye karşı ciddi bir saldırı olduğunu anlatan Kaymakam Hüseyin Öner, ”Düzenlenen darbe girişimi sonucu 208 vatandaşımız hayatını kaybetti. Askerlerimiz, polislerimiz ve vatandaşlarımız şehit oldu. Halkımız, milli iradeye yapılan bu saldırıyı karşı çok önemli bir tepki verdi. Biz hep birlikte demokrasi bayramını kutluyoruz. Demokrasi mitinglerine katılan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ülkenin birlik ve beraberliği adına bu çök önemli. Devletin, milletin yanında olan vatanını seven subay, astsubay ve polislerimize çok teşekkür ediyoruz. Tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA