Ambulans Şoförlerine İleri Sürüş Teknikleri Eğitimi

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ambulans şoförlerine ileri sürüş teknikleri eğitimi verildi.

İl sağlık müdürlüğü eğitmenlerinden Yunus Akıncı, yaptığı açıklamada, dört gün süren eğitimlere 16 kişinin katıldığını ifade ederek, amaçlarının ambulansla taşınacak hastaların güvenli bir şekilde hastaneye ulaştırmak olduğunu söyledi.

Eğitim süresince ambulanslarla ilgili teknik bilgilerin de paylaşıldığını ifade eden Akıncı, 'Katılımcı arkadaşlarımıza ambulanslarla ilgili genel bakım, stepne değiştirme ve zincir takma öğretiliyor. Arkadaşlarımıza eğitim alanına kurduğumuz parkurlarda nasıl manevra yapacaklarını öğretiyoruz. Bu eğitimi aldıktan sonra arkadaşlarımızın ambulansta hasta taşırken kendi can güvenliklerini de tehlikeye atmamaları ve güvenli sürüş tekniklerine uymalarını istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

Ambulansların hastane işlevi gördüğünü kaydeden Akıncı, şöyle devam etti:

'Şu an kullandığımız ambulansların tümü mini bir hastanedir. Hastane acil servislerinde yapılacak tüm müdahaleler ve kullanılacak malzemeler mevcuttur. Bu nedenle acele etmeye gerek yok, hastaların hastaneye hızlı ulaşması kadar güvenli ulaşması da bizim için önemlidir. 112 çalışanları olarak yaptığımız görev kutsal bir görev. Biz insan hayatıyla uğraşıyoruz, bu nedenle hata yapma şansımız yok. Elimizden geldiğince hem kendi güvenliğimizi hem de taşıdığımız hastaların güvenliğini düşünmek zorundayız.'

Eğitimleri tamamlanan personele sertifika verildi.

Kaynak: AA