Vali Dirim Açıklaması 'Milletimize İhanette Bulunan Hiç Kimsenin Devlette Barınmaya Hakkı Yok'

Bartın Valisi Nusret Dirim, darbecilerle işbirliği yapan ve onlara sempati duyanların devletten ayıklanması için kurum amirlerine de görevler düştüğünü belirterek, “Devletimize, milletimize ihanette bulunan hiç kimsenin devlette barınmaya hakkı yok” dedi.

Vali Dirim Açıklaması 'Milletimize İhanette Bulunan Hiç Kimsenin Devlette Barınmaya Hakkı Yok'
Bartın’a şu ana kadar birçok önemli ismin gözaltına alınması, tutuklanması ve görevden uzaklaştırılması olarak yansıyan 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan Fethullahçı terör örgütü soruşturması devam ederken, Vali Nusret Dirim İl Koordinasyon Kurulu’nda yaptığı konuşmada daire müdürlerinin kurumlarını temizlemelerini istedi. Koordinasyona başkanlık eden Vali Dirim konuşmasında önemli mesajlar verdi. Vali Dirim, “Bu girişimde bulunanlar hak ettikleri cezayı en ağır şekilde alacaklar. Bundan hiç kuşkumuz yok. Bizler de kendi kurum ve kuruluşlarımızla ilgili mutlaka yapmamız gereken tedbirler var. Hepimiz kendi bahçemize, evimizin içine bakacağız. Bizleri ilgilendiren, yapmamız gereken neler var diye bakacağız? Bunları da en kısa sürede yapmamız gerekiyor. Devletimize, milletimize ihanette bulunan hiç kimsenin devlette barınmaya hakkı yok. Devletten ekmek alıp, devletten maaşını alıp, devletin aracıyla gereciyle devlete ihanet eden insanların devlet çatısı altında bu millete verebileceği hiçbir şey yok. Bu millete zulüm eden, bu millete en ağır bir şekilde kötülük yapmak isteyen, yapabileceklerini de canlı yayınlardan izledik. Bu kişilerin yanında, tarafında olanları hiç tereddüt etmeden kurum ve kuruluşlarımızın içinde barındırmaktan vazgeçmemiz lazım. Hiçbir tolerans ve bunun hiçbir izahı olamaz. Devletin kamu görevlileri devletinin yanında durmalıdır, devletine sadakatle bağlı olmalıdır ve bu sadakat görevini aksatan, aksattığını düşündüğümüz kişilerle ilgili her türlü tedbiri almak durumundayız. Bunu önemle hatırlatmak istiyorum. Bu esnada 250 civarında şehit verdik. Bunların önemli bir kısmı da sivil vatandaşlarımız. Şehitlerimize Allah’tan rahmetle anıyorum. Allah hepsinden razı olsun. Gerçekten çok dirayetli ve Türk milletinin neler yapabileceğini tüm dünyaya gösteren çok güzel bir duruş sergilediler” dedi.

Milletin darbeye engel olduğunu belirten Vali Dirim, “Yaptıklarını gördünüz hele yönetimi ele geçirselerdi ne ağır bedeller ödeteceklerdi. Belki bütün bir neslimizi mahvedecek uygulamalar olacaktı. Türkiye dünya liginde çok alt sıralara düşecekti. Şükürler olsun ki Allah izin vermedi. Milletimiz basiretli davrandı” diye konuştu.

“Umarım herkes ayağını denk alır”

Halkın darbenin önünü tıkadığını ifade eden Vali Dirim, “Bu millet ben olduğum sürece benim seçtiğim insanlara hiç bir şekilde kimse zarar veremez mesajını en güzel şekilde verdi. Umarım bundan sonra herkes ayağını denk alır. Hiç kimse hiç bir şekilde devletin imkânlarını kullanarak millete zulmetmeye kalkmaz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA