Vali Çelik, Provokatif Eylemlere Karşı Uyardı

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, 15 Temmuz akşamı Fettulahçı Terör Örgütü tarafından amacına ulaşamayan darbe girişimi sonrasında meydanları dolduran vatandaşlardan her türlü provakatif eylemelere karşı uyanık olmasını istedi.

Vali Çelik, Provokatif Eylemlere Karşı Uyardı
Vali Azmi Çelik, yapılan hain saldırının Türk milleti tarafından engellendiğini vurguladı. Çelik, "Güzel ülkemizin vatan topraklarında, birlik ve beraberlik içerisinde yaşayan Türk halkına yönelik Fettulahçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz akşamı darbe girişiminde bulunulmuş ve bu hain saldırı, içinde vatan, millet ve bayrak sevgisi dolu kahraman güvenlik güçlerimiz ve Yüce Türk Milleti tarafından engellenmiştir. Bu tür hain terör saldırılarına bundan önce aman vermeyen Yüce Türk Milleti bundan sonra da demokratik hak ve özgürlüklerinin elinden alınmasına fırsat vermeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Kahraman güvenlik güçlerimizle birlikte meydanları ve sokakları dolduran Yüce Türk Milleti, demokrasimizin, birlik ve beraberliğimizin korunması yönünde yüksek bir cesaret örneği göstermiştir” ifadelerini kullandı.

Bundan sonraki süreçte de Yüce Türk Milletinin meydanlardaki güçlü duruş ve desteklerini devam ettireceğine canı gönülden inandığını belirten Çelik, şöyle devam etti:

“Yüce Milletimizden bu desteği verirken, provakatif çağrılara ve tahriklere itibar etmemelerini, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine zarar verecek davranışlardan sakınmalarını, güvenlik güçlerimizin görevlerini kolaylaştırıcı hareket sergilemelerini önemle rica ediyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliğine bozmaya yönelik yapılan bu tür terör saldırılarının milletçe bizi daha çok birbirimize bağlayacağını kimse unutmasın. Fettulahçı Terör Örgütü tarafından düzenlenen bu hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, sabırlı ailelerine başsağlığı, hastanelerde tedavi gören yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum.”
Kaynak: İHA