Ünlü Oyuncu Necati Şaşmaz'dan Meclis'e Destek Ziyareti

Kurtlar Vadisi’nde "Polat Alemdar" karakterini canlandıran ünlü oyuncu Necati Şaşmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) ziyarette bulundu.

Ünlü oyuncu Necati Şaşmaz, darbe girişimi sırasında bombalanan Meclis’i ziyaret etti. TBMM İdare Amiri Salim Uslu ile birlikte Meclis’i gezen Şaşmaz, Uslu’dan bilgi aldı. AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, darbe girişimi gecesi yaşadıklarını, "Sizin yaşadığınız filmleri biz gerçekten yaşadık. Ne olursa olsun milli iradenin bizimle olduğunu biliyorduk. Milletimizin duaları bizimleydi. Bu bize yetti. Sizin dualarınızla çıktık. Askerimizin, polisimizin mücadeleleri vardı. Meclis’e iki otobüs asker girmeye çalıştılar. Her şerde bir hayır vardır" sözleriyle anlattı.

Şaşmaz ise, "Evet biz taklidini yapıyoruz, ama siz gerçeğini yaşamışsınız" şeklinde konuştu.

TBMM İdari Amiri Salim Uslu, ağaç sevenlerin hiçbirinin ’geçmiş olsun’ demeye gelmediğini belirterek, "Ağaçlar severlerin hiçbirisi gelmedi. Nerede o ağaç severler, nerede o demokrasi bildirisi imzalayanlar. Kurşunlara hedef olmak pahasına burada görev almak zor iş" diye konuştu.

Şaşmaz, Meclis’i gezdikten sonra, "Burası demokrasimizin mağbedi. Burası demokratik, güçlü, demokrasisini seven bir ülkeyiz. Ama bu düşmanın bugüne kadar yapamadığı bombalama. Milletimizin üzerine bomba, Meclisimizin üzerine bombalanması güç. Allah bizleri korudu. Daima korudu. Her siyasi partiden imza atanlardan Allah razı olsun diyorum. Bu süreci sağlam şekilde atlatmak gerekiyor. Düşüncesi ne olursa olsun demokrasi ihlaline karşı çıkmış insanların birlikteliğinin olduğu gün. Türk milleti şerefli bir millet, ben bu milletin bireyi olmaktan gurur duyuyorum" diye konuştu.

Darbe girişiminin kendi dizisinde işlenip işlenemeyeceğine ilişkin soru üzerine Şaşmaz, şu anda konuşulacak konu olmadığını kaydetti.

Kaynak: İHA