Siirt'teki Sokağa Çıkma Yasağı

PKK'lı teröristlerce 15 Temmuz'da Cumhuriyet Polis Karakolu ile 3. Komando Tugay Komutanlığına bağlı Doğu Kışlası hedeflenerek düzenlenen, iki kişinin yaralandığı saldırının ardından kentteki bazı cadde ve sokaklarda ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Siirt'te PKK'lı teröristlerce 15 Temmuz'da düzenlenen, iki kişinin yaralandığı saldırının ardından bazı cadde ve sokaklar arasında kalan yerleşim bölgesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı sona erdi.

Valilikten yapılan açıklamada, teröristlerce 15 Temmuz Cuma günü Cumhuriyet Polis Karakolu ile 3. Komando Tugay Komutanlığına bağlı Doğu Kışlası hedeflenerek gerçekleştirilen, bir evin damında uyuyan kadın ve oğlunun yaralandığı saldırının ardından Aydınlar, Cumhuriyet, Şeyh Zeynep, Şeyh Süleyman, Ahmet Kiğan caddeleri ile 427, 429, 652 sokaklar arasında kalan yerleşim bölgesinde saat 18.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anımsatıldı.

Açıklamada, terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması, asayiş ve güven ortamının tesis edilmesi amacıyla uygulanan sokağa çıkma yasağının saat 07.00 itibarıyla kaldırıldığı belirtilerek, vatandaşlara kendi can ve mal güvenliklerinin sağlanması için uygulanan yasağa uydukları için teşekkür edildi.

Siirt'te terör örgütü PKK mensuplarınca Cumhuriyet Polis Karakolu ile 3. Komando Tugay Komutanlığına bağlı Doğu Kışlası hedeflenerek 15 Temmuz günü saldırı düzenlenmiş, saldırıda bir evin damında uyuyan Besna Erzen (40) ve oğlu Yusuf (10) yaralanmıştı. Kaçan teröristlerin yakalanması için mahallede operasyon başlatılmış, bu kapsamda valilikçe de kentteki bazı cadde ve sokakların arasında kalan bölgede sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Kaynak: AA