Caminin Kubbesinde Mahsur Kalan Yavru Leylekleri İtfaiye Kurtardı

Bursa’da bir cami kubbesine yuva yapıp yavrulayan anne leylek, cami avlusundaki trafoda elektrik akımına kapılarak öldü. Kubbede mahsur kalan yavru leylekler cami imamının ihbarı üzerine gelen itfaiye ve belediye ekiplerince kurtarıldı.

Caminin Kubbesinde Mahsur Kalan Yavru Leylekleri İtfaiye Kurtardı
Merkez Nilüfer ilçesi Doğanköy Mahallesindeki Yeni Cami kubbesine bir anne leylek topladığı çalılarla yuva yaptı. Yuvaya yumurtlayan leylek yavrularının yumurtadan çıkmasından bir süre sonra cami avlusunda kabloları açıkta bulunan trafodaki elektrik akımına kapılarak öldü. Çatıda mahsur kalan yavru leyleklerin imdadına cami imamı Mustafa Gökçe koştu. Cami cemaati ile birlikte yavruları indirebilmek için çözüm yolları arayan Gökçe, kubbeye ulaşamayınca Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesine ve itfaiye ekiplerine başvurdu. Olay yerine gelen ekipler önce merdivenli itfaiye aracıyla kubbeye ulaşmayı denedi ancak ilk girişim başarısız oldu. Daha sonra minareden çıkarak caminin üstüne ulaşan ekipler, burada bir merdiven kurarak yuvaya ulaşmayı başardı. Yuvada bulunan 3 yavrudan birinin yakalanmasının üstüne diğer iki yavru korkuya kapılarak kubbeden düştü. Cadde üzerinde kontrolsüz şekilde kaçmaya çalışan leylekler geçen arabaların altında kalma tehlikesi geçirince mahalleli de leylekleri yakalamak için seferber oldu. Dakikalar süren çabaların ardından yakalanan leylekler kafeslenerek hayvanat bahçesine götürüldü. Yavru leylekler yapılan tedavinin ardından hayvanat bahçesinde yeni yuvalarına ve arkadaşlarına kavuşacak.

5 yıldır Yeni Cami’de görev yaptığını belirten imam Gökçe, "Her sene bahar aylarında leylekler camimizin üzerine yuva yapıyorlar. Ancak buraya gelen tüm leylekler burada kabloları açıkta duran trafoda elektrik akımına kapılarak tele oluyorlar. Bazen bugün olduğu gibi yavruları mahsur kalıyor. Şu anda yavru leylekler anneleri olmadan, aç susuz vaziyette yuvalarında bekliyorlar. Bu hayvanlar için bir çözüm bulmak lazım. Trafo yüzünden her yıl hayvanlar burada telef oluyorlar. Sadece bu yıl 3 leylek elektrik akımına kapılarak öldüler. Yetkililerden hayvan sevgisi adına çözüm bekliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA