İngiltere, Baltık Ülkelerine Yardımını Artıracak

Letonya Cumhurbaşkanı Vejonis: 'İngiltere, Baltık ülkelerine askeri yardımı arttıracak. Boris Johnson, bunun yapılacağına dair söz verdi'

Letonya Cumhurbaşkanı Raimonds Vejonis, “İngiltere, NATO’nun doğu sınırlarını güçlendirmek ve Rusya’ya karşı önlem almak amacıyla Baltık ülkelerine askeri yardımını artıracak.” dedi.

İngiltere’ye resmi ziyarette bulunan Vejonis, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ile bir araya geldi. Görüşmede, Letonya ile İngiltere arasındaki askeri işbirliği ele alındı.

Görüşmenin ardından Vejonis, Letonya’nın resmi haber ajansı LETA’ya yaptığı açıklamada, “İngiltere, NATO’nun doğu sınırlarını güçlendirmek ve Rusya’ya karşı önlem almak amacıyla Baltık ülkelerine askeri yardımı artıracak. Boris Johnson, bunun yapılacağına dair söz verdi.” ifadelerini kullandı.

İki ülke arasında geçmişteki askeri işbirliğini başarılı bulan Vejonis, Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı alan İngiltere ile Letonya'nın gelecekte de iyi bir ortak olarak kalması gerektiğini vurguladı.

Moskova’nın yürüttüğü siyaseti eleştiren Vejonis, “Rus propagandası, NATO’yu bölmeye yöneliktir. Bu tehdidi önlemek için AB ve NATO yakın işbirliği içinde çalışmalıdır.' diye konuştu.
Kaynak: AA