Gazze'de El-Halil'le Dayanışma Gösterisi

ElHalil'e yönelik İsrail ablukasına karşı Gazze'de dayanışma gösterisi düzenlendi.

Gazze'de İsrail askerlerinin giriş ve çıkışlarını kapattığı El-Halil kentiyle dayanışma gösterisi düzenlendi.

İslami Cihad Hareketi'nin çağrısıyla içinde basın ofislerinin de yer aldığı Şuva Hasri binasının önünde bir araya gelen eylemciler, 'El-Halil, intifadanın yakıtı olarak kalmaya devam edecek', 'El-Halil'den kuşatmayı kaldırın' yazılı dövizler taşıdı.

Gösteriye katılan İslami Cihad Hareketi liderlerinden Hıdır Habib, 'İsrail askerlerinin 3 haftadır abluka altında tuttuğu El-Halil kentiyle dayanışma halinde olduğumuzu ifade etmek için burada toplandık.' dedi.

İçinde bulundukları abluka ve yaşadıkları sıkıntılara rağmen El-Halil kentindeki kardeşlerini unutmadıklarını ifade eden Habib, tüm Filistinlileri hedef alan siyonist projeye karşı aynı mücadeleyi verdiklerini kaydetti.

Habib, İsrail'in El-Halil kentine yönelik kuşatması karşısında uluslararası toplumun sessizliğini kınarken insan hakları kuruluşlarına acil harekete geçme çağrısında bulundu.

İsrail askerlerinin, temmuz ayının başından bu yana El-Halil kentinin köy ve beldelerinin giriş ve çıkışlarını kapatarak kuşatma altına aldığı belirtiliyor.

İsrail askeri kaynakları, bir İsraillinin kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybetmesinin ardından El-Halil'deki askeri güçlerin artırılması ve tüm kentin güvenlik kordonuna alınması yönünde bazı kararlar üzerinde çalışıldığını ifade ediyor.
Kaynak: AA