Erzincan Valiliğinden Provakasyon Uyarısı

Erzincan Valiliği, il genelinde kaynağı belli olmayan sosyal medya paylaşımı ve söylentilerin dikkate alınmamasını istedi.

Erzincan Valiliği, il genelinde kaynağı belli olmayan provokasyon amaçlı sosyal medya paylaşımı ve söylentiler olduğunu belirterek vatandaşlardan bu tür paylaşım ve söylentileri dikkate almamalarını istedi.

Erzincan Valiliğinin internet sitesinden yaptığı açıklamda Erzincan merkez ve ilçelerinde bilgi kirliliği oluşturarak, kaotik bir ortam oluşturma gayretiyle gerçekle alakası olmayan bazı bilgilerin sosyal medya hesapları üzerinden yayıldığının tespit edildiği belirtilerek şunlar kaydedildi:

'Gerçekle alakası olmayan, 'devlet dairelerinin tatil edildiği, saat 11.00'de PKK saldırısı olacağı, askeri bir hareketlilik yaşandığı, can güvenliği için kimsenin evlerini terk etmemesi gerektiği, polis okulunda hareketlilik yaşandığı' gibi kaynağı belli olmayan yalan haberlerle vatandaşlarımızın tedirgin edilmeye çalışıldığı anlaşılmıştır. Ülkemizin tamamında olduğu gibi ilimizde de devletimizin tüm kurum ve kuruluşları görevinin başında ve hayat olağan akışında devam etmektedir. Halkımızın demokratik tepkisini gösterdiği meydanlardan çekilmesi ve bir kargaşa ortamı oluşturma çabasıyla yapılan dezenformasyona yönelik bu tür yalan haberlere itibar edilmemesi gerekmektedir.'

Kaynak: AA