Darbe Girişimi Şehidi Velit Bekdaş Defnedildi

Darbe girişimi sırasında Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yapılan hava saldırısında şehit düşen özel harekat polisi Velit Bekdaş’ın naaşı, memleketi Mardin’in Midyat ilçesinde toprağa verildi.

Darbe Girişimi Şehidi Velit Bekdaş Defnedildi
15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yapılan hava saldırısında şehit düşen özel harekat polisi Velit Bektaş’ın naaşı, memleketi Mardin’e getirildi.

Havayoluyla getirilen cenazeyi, Mardin Valisi Mustafa Yaman, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Tosun, şehidin yakınları ve vatandaşlar karşıladı. Cenaze daha sonra, şehidin ailesinin yaşadığı Midyat ilçesine götürüldü.

İlçenin Estel Meydanı’nda şehit için düzenlenen cenaze töreninde konuşan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Tosun, “Şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti ve anayasal düzenini ortadan kaldırmak, devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak için girişilen darbe teşebbüsünde başta vatandaşlarımız ve kolluk kuvvetlerimizce gösterilen can siper mücadele sonucunda darbe başarısız kılınmıştır” dedi.

Daha sonra şehit için cenaze namazı kılındı. Bu sırada fenalaşan şehidin yakınlarını, özel harekat polisleri teselli etti.

Cenaze, Estel Mezarlığı’nda, tekbir ve sloganlar eşliğinde defnedildi.
Kaynak: İHA