Çanakkale'deki Orman Yangını

Merkeze bağlı Güzelyalı köyü yakınlarında çıkan yangın, kısmen kontrol altına alındı.

Çanakkale'deki Orman Yangını
Çanakkale'nin merkeze bağlı Güzelyalı köyü yakınlarındaki Dardanos mevkisinde çıkan orman yangınının kısmen kontrol altına alındığı bildirildi.

Vali Hamza Erkal, bölgeye gelerek, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy'dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Erkal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dardanos mevkisinde çıkan yangının, bir vatandaşın attığı sigara izmaritinden çıkmış olabileceğini değerlendirdi. Erkal, 'Gerçi görgü tanıklarından birisi, yanmış bir bez atıldığını söylüyor, tabi onlara bakacağız. Soruşturma aşamasında ortaya çıkacak.' dedi.

Yangın nedeniyle yaklaşık 1-2 dönüm çamlık alanın zarar gördüğüne işaret eden Erkal, 'İtfaiyelerimizin çok yakın olması dolayısıyla, yangına çok erken müdahale edildi. Bu erken müdahaleyle beraber hemen yakındaki helikopter de söndürme çalışmalarına katıldı. Yangının tamamen kontrol altına alınabilmesi yaklaşık 1-2 saat devam eder.' diye konuştu.

Erkal, alevlerin daha önce toplamış odun ve kütüklere de sıçradığını belirterek, 'Bunların yanması devam ediyor. Bunlar köpükle söndürülecek. Korkulacak bir şey yok. Buradan şunu söylemek istiyorum, özellikle yaz aylarında, işte rüzgarın görüyorsunuz, çok yüksek olduğu zamanlarda halkımızın biraz daha dikkatli olması, açık alanlarda ateş yakmamaları, sigara izmariti, yanmaya sebep olacak şeyleri ortaya atmamaları gerekiyor. Özellikle bunu bütün halkımızdan istirham ediyoruz.'

Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.
Kaynak: AA