Aydın'da Sağlıkçılar Halkı Bilinçlendiriyor

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Efeler Toplum Sağlığı Merkezi’nce çeşitli sağlık konularında vatandaşlara yönelik bilinçlendirme çalışmaları sürüyor.

Aydın'da Sağlıkçılar Halkı Bilinçlendiriyor
Efeler Toplum Sağlığı Merkezi tarafından geçtiğimiz Haziran ayı boyunca Efeler ve Nazilli İlçelerinde halkın yoğun olarak bulunduğu park, pazaryeri ve alışveriş merkezleri gibi yerlerde sağlıklı yaşam, sağlıklı dişler, hareketli yaşam, obezite, diyabet, sigara, bağımlılık yapan maddeler, evde sağlık hizmetleri, akılcı ilaç kullanımı, KKKA, kanser ve KETEM konularında farkındalığın arttırılmasına yönelik filmler izletildi ve sunumlar yapıldı. “Sağlıklı Çocuk” adlı derginin yanı sıra diş fırçası ve diş macunu seti ile broşür dağıtıldı.

Yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Kasım Çetin, “Sağlık Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen Mobil Sağlık Platform Sistemleri (Sağlıklı Yaşam Araçları) projesi ile toplumun ve bireyin sağlığı ile ilgili bilgi, farkındalık ve kontrol yeteneklerini artırma, sağlığı doğrudan ve dolaylı olarak etkileyen faktörlerin iyileştirilmesine yönelik davranış değişikliği oluşturma, halk sağlığının korunması ve geliştirilmesi, hastalık risklerinin azaltılması ve önlenmesi, Sağlık Bakanlığımızın çalışma ve kampanyalarından toplumun haberdar edilmesi ve sağlık okuryazarlığı kazandırılması hedeflenmektedir” dedi.

Kaynak: İHA