Antalya'da Cumhuriyet Meydanı Yenilenecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı genişletilecek.

Antalya Kent Konseyi'nden yapılan açıklamaya göre, üzerinde iki yıldır çalışılan proje kapsamında düzenlenen toplantıya kentsel dönüşüm danışmanı Osman Aydın, İmar ve Planlama Çalışma Grubu Başkanı Ebru Manavoğlu katıldı.

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanlığını da yapmakta olan konsey üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Bakır, projenin gerçekleştirileceği bölgede bulunan kent surlarının ortaya çıkarılmasının önemli olduğunu belirtti.

Söz konusu surların, kamuya ait bu alanların altında devam ettiğini dile getiren Bakır, 'Fakat buna ilişkin bir kazı çalışması bugüne kadar henüz yapılmış değil. Sur izlerinin bir kısmı zaman içinde tahrip olmuş ama kalan bölümünün gün ışığına çıkarılma ihtimali var.' ifadesini kullandı.

İmar ve Planlama Çalışma Grubu ve Yürütme Kurulu Üyesi Mimar Recep Esengil de söz konusu alana yönelik geçmiş dönemlerde yapılan projelere dikkati çekerek, meydana her dokunuşta, daha çok yaşayan bir mekan olmak yerine daha çok atıl kalan bir mekan haline geldiğini dile getirdi.

Cumhuriyet Meydanının, daha kimlikli ve kentliyi buraya çekebilecek yaşayan bir mekan haline getirilmesi gerektiğini ifade eden Esengil, sadece Antalya'da değil, Türkiye’deki en büyük sorun kamusal alanların işletme sorunu olduğunu vurguladı.

Kentsel dönüşüm danışmanı Aydın ise söz konusu projeyi Kalekapısı ile bütünleşecek şekilde ele almak için çalıştıklarını belirtti.

İmar ve Planlama Çalışma Grubu Başkanı Manavoğlu da söz konusu projeyi daha detaylı inceledikten sonra görüş ve önerilerinin de yer alacağı raporu önümüzdeki günlerde yürütme kuruluna sunacaklarını dile getirdi.

Kaynak: AA