Alevi Kültür Derneklerinden Vali Demirtaş'a Ziyaret

Demirtaş:'Asil milletimiz demokrasiye olan bağlılığını, tankların önünde gövdelerini siper ederek, hatta canlarını vererek tüm dünyaya haykırdı'.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, 'Asil milletimiz demokrasiye olan bağlılığını, tankların önünde gövdelerini siper ederek, hatta canlarını vererek tüm dünyaya haykırdı.' ifadelerini kullandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Alevi Kültür Dernekleri Adana Şube Başkanı Murtaza Moroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Demirtaş'ı makamında ziyaret etti.

Moroğlu ve yönetim kurulu üyelerine ziyaret dolayısıyla teşekkür eden Vali Demirtaş, şunları kaydetti:

'Asil milletimiz demokrasiye olan bağlılığını, tankların önünde gövdelerini siper ederek, hatta canlarını vererek tüm dünyaya haykırdı. Ülkemizin geleceğini karartmayı amaçlayan darbe girişimine karşı tüm benliğiyle ayağa kalkan, demokrasiye olan bağlılığını yüksek sesle haykıran milletimize ve siz değerli Adanalı hemşehrilerime teşekkür ediyorum.'

Hukuk devletine olan bağlılığı her ne pahasına olursa olsun koruyacaklarını belirten Mahmut Demirtaş, 'Ülkemizin aydınlık geleceğini hep birlikte inşa etmedeki kararlılığımızı daima muhafaza edeceğiz.' değerlendirmesinde bulundu.

Murtaza Moroğlu da 15 Temmuz'da ülkede gerçekleştirilmek istenen darbe girişimini şiddetle kınadı.

Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğine darbe vurulmak istendiğini belirten Moroğlu, ülkede asla bu tür girişimlerin başarılı olamayacağını vurguladı.
Kaynak: AA