AGC Ödülleri Cuma Günü Sahiplerini Bulacak

Aydın Gazeteciler Cemiyeti geleneksek basın ödülleri 22 Temmuz Cuma günü sahiplerini bulacak. 2015 yılı Basın ödülleri bu yıl AGC Onursal Başkanı Yılbaşı gecesi hayatını kaybeden Mustafa Çezik adına düzenlenecek. Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi Meandros Salonu’nda saat 10.30’da başlayacak törenle ödüller sahiplerine teslim edilecek.

AGC Ödülleri Cuma Günü Sahiplerini Bulacak
Bu yıl 11 farklı kategoride verileceği açıklanan ödüller için başvuran adaylar haber, fotoğraf, röportaj, köşe yazısı, spor, radyo ve TV programları dallarında yarıştılar. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ödüllerin daha anlamlı olması için hayatını kaybeden gazetecilerin isimlerine atfen verileceğini söyleyen Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener “Geleneksel olarak her yıl düzenlenen ödül törenimizde, amacımız her sene çıtayı biraz daha yükseltmek. Ödül törenleri ile amacımız arkadaşlarımızı yarıştırmak değil. Gazeteci, radyo ve televizyoncu meslektaşlarımızın bir yıl boyunca ortaya koydukları emeklerini sergilemek. Yarışmaya katılan eserlerin arasında seçim yaparken gerçekten zorlandık. Bizim için hepsi de gönlümüzün birincisiydi” dedi.

AGC Ödülleri Jürisi

6 akademisyen, 6 gazeteci olmak üzere 12 kişiden oluşan jüri, Adnan Menderes Üniversitesi Genel Sekreter Vekili ve İletişim Fakültesi Radyo TV Bölümünden Mustafa Aslan, ADÜ Radyo TV. Bölümü Başkanı Prof. Halim Esen, Yard. Doç. Dr. Özgür Seçim, ADÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Yard. Doç. Hicabi Arslan, ADÜ Basın Tanıtım ve Halkla İlişkiler Şube müdür vekili Ali Emre Dingil, Uzman Onur Tatar, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, AGC Nazilli Şube Başkanı Metin Özden, Aydın Valiliği Basın ve Hakla İlişkiler Müdürü Şükrü Söylevci, Yeni Kıroba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Recep Başkar, Hedef Gazetesi imtiyaz sahibi Aydın Sarı ve Yeni Asır Aydın sorumlusu İhsan Karataş’tan oluştu.

Aydın’da görev yapan tüm gazetecilerin yıl boyunca bütün kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının haberlerini yapmak, seslerini kamuoyuna duyurmak için büyük bir mesai harcadığını ifade eden AGC Başkanı Semra Şener, bu özel günlerinde de bütün sivil toplum kuruluşları, kurumlar ve kuruluşların gazetecileri yalnız bırakmamalarını, bu kez de onların gazetecilerin yanlarında olmalarını isteyerek AGC Ödül törenine davet etti. .
Kaynak: İHA