ABD Büyükelçisi Bass Açıklaması 'İncirlik'teki Elektrik Kesintisinin Uzun Sürmesi Operasyonlarımızı Etkiler'

İSTANBUL – ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, darbe girişimi sonrasındaki soruşturma kapsamında elektrikleri kesilen İncirlik Hava Üssü’ndeki kesintinin uzun sürmesinin Amerika’nın operasyonlarını etkileyebileceğini söyledi.

ABD Büyükelçisi Bass Açıklaması 'İncirlik'teki Elektrik Kesintisinin Uzun Sürmesi Operasyonlarımızı Etkiler'
ABD’nin 240’ncı bağımsızlık yıldönümünün kutlandığı İstanbul’daki ABD Başkonsolosluk binasında gazetecilere değerlendirmelerde bulunan ABD Büyükelçisi John Bass, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. İncirlik Hava Üssü’ndeki elektrik kesintisinin devam ettiğini ve bu konuda Türk hükümetiyle görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

Büyükelçi Bass, darbe girişimi sonrası bütün üslerde alınan tedbirler kapsamında bunu anlayışla karşıladıklarını söyledi.

Bu kesintinin uzun sürmesi durumunda ABD’nin operasyonlarının etkileyebileceğini söyleyen John Bass, “Bu da ne ABD’nin, ne Türkiye’nin, ne de DAEŞ terörü tehdidiyle uğraşan diğer ülkelerin çıkarına olur. DAEŞ Amerikalılardan daha çok Türkleri öldürdü” dedi.

Fethullah Gülen’in iade süreci hakkında sorulan soruyu yanıtlayan John Bass, “ABD, darbe girişimini şiddetle kınamaktadır ve Türk hükümetinin failleri hukuk kuralları çerçevesinde adaletin karşısına çıkartma çabalarını desteklemektedir. Eğer Türkiye Gülen’in darbeye dahliyle alakalı açık deliller sunarsa bunu değerlendirmeye hazırız ve her iki ülkenin adalet bakanlıkları arasında yakın şekilde çalışma yürütülmesine de hazırız” dedi.

Kaynak: İHA