Terör örgütüne Lice balyozu

Diyarbakır Lice’de devam eden operasyonlarda terör örgütü PKK'ya ağır darbe indirildi. Ankara Merasim Sokak'ta 29 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının faillerinden Mehmet Şirin Kocakaya ve Diyarbakır Bağlar’da 8 polisin şehit edildiği saldırıyı yapan Mervan Erdem’in de aralarında olduğu 5 terörist öldürüldü.

Terör örgütüne Lice balyozu
Terör örgütüne Lice balyozu
DİYARBAKIR 7. Kolordu Komutanlığı’nın idaresinde 24 taburun katılımıyla Lice ve civar bölgelerde 23 Haziran’da başlatılan ‘Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu’ kapsamında önceki gün Yalaza köyü kırsalında 5 terörist öldürüldü, 2’si de sağ yakalandı.
m Öldürülen 5 teröristten birinin örgütün sözde grup sorumlularından ‘Masiro’ kod adlı Mervan Erdem olduğu belirlendi. Erdem’in, 31 Mart’ta Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’nde 8 polisin şehit olduğu, 14’ü polis 29 kişinin yaralandığı saldırıda bomba yüklü aracı olay yerine bırakan ve Bağlar Batıkent Kavşağı’nda 10 Mayıs’ta polis aracına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının talimatını veren terörist olduğu ortaya çıktı. Erdem’in Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında terör örgütünün sözde ‘mahkemeleri’nde sorgulama yaptığı, bazı teröristler hakkında infaz da dahil cezalar verdiği belirtildi. Teröristin üzerinden PKK’nın Sur ile ilgili ‘strateji haritası’ çıktı.

Öldürülen teröristlerden birinin Ankara’da 17 Şubat’ta Merasim Sokak’ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında bomba yüklü araçla gerçekleştirilen ve 29 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının faillerinden ‘Şirin’ kod adlı terörist Mehmet Şirin Kocakaya olduğu belirlendi. Merasim Sokak’taki saldırıyı gerçekleştiren teröristin, olaydan bir süre önce kiraladığı araçla Diyarbakır’a gelerek Kocakaya ile görüştüğü belirlenmişti.

Çatışmalarda öldürülen teröristlerden 1’inin Uzman Çavuş Emrah Aytemiz ve Astsubay Şükrü Ceylan’ın şehit olduğu saldırının faillerinden olduğu belirlendi.

İHA’LAR TESPİT ETTİ

Yalaza köyü kırsalında etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerlerinde ve yakın bölgede 2 M-16 piyade tüfeği, 3 Kalaşnikof, tabanca, 362 fişek, 2 telsiz, 18 şarjör, 2 pil grubu, dürbün, 4 el bombası, çok sayıda örgütsel doküman, hava görüntülerini engellemek amacıyla kullanılan şemsiye, yaşam ve giyim malzemeleri ele geçirildi. Lice’nin dağlık bölgesinde İnsansız Hava Aracı (İHA) tarafından tespit edilen 2 terörist de bölgedeki askeri timlerce Çağdaş köyü mevkisinde öldürüldü.

ORMANI ATEŞE VERDİLER

Operasyonda, güvenlik güçlerinin bir grup teröristi Yalaza köyü kırsalında çembere alması üzerine bölgeye gelerek teröristlerin kaçması için ormanlık alanı ateşe veren 32 terör örgütü işbirlikçisi gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında “Terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak” suçundan işlem başlatılacağı öğrenildi. İşbirlikçilerden V.Y., askerlerin bölgeye gelmesiyle teröristlerin bulunduğu alanın ablukaya alındığını, terörist elebaşısının söylemi üzerine ormanı ateşe verdiklerini itiraf etti.

ESRAR TARLALARINI KORUMAYA GELMİŞ

OPERASYONDA yakalanan kadın terörist Şanlıurfa doğumlu “Gulan” kod adlı T.S, örgüte bir yıl önce Hatay’dan Diyarbakır HDP İl Başkanlığı binasına gelerek katıldığını anlattı. T.S, “Hatay’dan HDP Diyarbakır il binasına geldim. Orada bir kadınla görüştüm. O kadın beni Seyrek fidanlığında bir bahçe açılışına götürdü. Burada teröristler beni gördü. Benimle görüştüler ve sonra dağa çıkarttılar. Giderken de bana ‘artık bizimle kalacaksın’ dediler” dedi. Örgüte katılan 25 kişi ile Bingöl’ün Genç ilçesi kırsalında 45 gün ideolojik ve silah eğitimi aldıklarını kaydeden T.S, eğitimleri “Dicle” ve “Sorej” kod adlı dağ kadrosundan iki kişinin verdiğini söyledi. Eğitimlerin ardından 5 terörist ile Lice kırsalına geldiklerini aktaran T.S, şöyle dedi: “Buraya esrar tarlalarını korumaya geldik. Başka bir ekip de gelip toplanan esrarları götürecekti. Sonra askerler geldi, çatışma çıktı. Biz sıkıştık. Sonra köylülere ‘gelin bu ormanları yakın, bizim kaçmamıza yardımcı olun’ dedik. Onlar da geldi ormanı yaktı, çatışma çıktı. Grup sorumlusu Zeynep ve Zehra kaçtı bizi öne verdiler, sonra Berfin öldü ben kaldım. Benim de mermim bitti ben de teslim oldum.”