Suriyeli Yetimlere İftar Verildi

Suriye’de iş savaşta yakınlarını kaybeden yetimlerin eğitim gördüğü Yarının Meşaleleri Geçici Eğitim Merkezi’nde bir iftar programı düzenlendi.

Suriyeli Yetimlere İftar Verildi
7 Aralık Üniversitesinde bir gurup akademisyen ile Yeşilay Kilis Şubesi tarafından otaklaşa gerçekleştirilen iftar programı öncesi yetim çocuklara palyaçolar tarafından pamuk şeker ve çeşitli oyuncaklar dağıtıldı. Eğitim Merkezi Müdürü ve Yeşilay Cemiyeti Kilis Şubesi Başkanı Ahmet Zorlu, her zaman Suriyeli yetimlerin yanında olduklarını ifade ederek, “7 Aralık Üniversitesinden bir gurup akademisyen ile birlikte okulumuzda eğitim gören yetim çocuklara bir iftar programı düzenledik. Sosyal ve kültürel etkinliklerle de onları zor günlerinde yalnız bırakmıyoruz. İftara katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

7 Aralık Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Gül Kilis 7 Aralık Üniversitesi akademik, idari personeli ve Suriyeli yetimler ile Kadir gecesinde buluştuklarını ifade ederek, “Tarihinden bugüne mazlumlara kucak açan, insanlığın son sığınma kalesi olan Anadolu’ya en son Suriyeli kardeşlerimiz gelmiştir. Misafirlerimizin ve Suriyeli yetim kardeşlerimizin aramızda bulunduğu Altı yüz kişiyle birlikte iftar yapmanın onurunu yaşıyorum. Yarının meşaleleri eğitim merkezinde, bu Mübarek Kadir Gecesinde bizleri yetimlerle iftarda buluşturan Rabbime şükürler olsun" dedi.

İftar yemeğinde Suriyeli yetim çocuklar ile yakınları katıldı.

Kaynak: İHA