Mısır Dışişleri Bakanı Şükri'nin Irak Ziyareti

Bağdat'a gelen Mısır Dışişleri Bakanı Şükri, Iraklı mevkidaşı Caferi'yle görüştü.

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi, Bağdat'a resmi ziyaret gerçekleştiren Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile bir araya geldi.

Caferi'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ikilinin görüşmesinde Mısır-Irak ilişkilerinin güçlendirilmesi, DAEŞ ile mücadele, bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alındı.

Açıklamada Caferi'nin, Felluce operasyonuna ilişkin, 'Felluce'deki en iyi sonuç ve az hasarla elde edilen başarılar tüm Iraklıların katılımıyla gerçekleşti ve sivillerin hayatı korundu. Irak'taki herhangi bir zafer, Mısır ve tüm Arap ülkelerinin zaferidir.' şeklindeki sözlerine yer verildi.

Iraklı Bakan Caferi, bölgedeki siyasi gelişmeler karşısında Mısır'la stratejik koordinasyon, istihbarat ve güvenlik alanında iş birliği ve yatırımların önemine değinerek, 'Irak'la Mısır arasındaki borçların tasfiyesi, kaçırılan tarihi eserlerin iadesi ve yolsuzlukla suçlananların teslim edilmesini' istedi.

Açıklamaya göre, Irak güçlerinin DAEŞ'e karşı elde ettiği başarıları takdir ettiklerini belirten Mısır Dışişleri Bakanı Şükri de Irak hükümetinin ulusal birliğin korunması, güvenlik ve istikrarın sağlanması ve reformlar konusundaki adımlarından övgüyle söz etti.

Şükri, ülkesinin Irak'ın birliği, istikrarı ve egemenliğini desteklediğini ifade ederek, iki ülke arasında iş birliğinin artması, konsolosluk çalışmalarının güçlendirilmesi ve vize kolaylığının sağlanmasını arzu ettiklerini aktardı.
Kaynak: AA