Karizmanızı Geliştirmek Elinizde

İletişim Uzmanı Hakan Urgancı’nın ’insan mıknatısı olmak’ olarak tanımladığı karizma, iş ve özel hayatta ilişkileri oldukça etkiliyor. Karizma olmanın ipuçlarını anlatan Urgancı, eğer istenirse karizma olmanın geliştirilebileceğini söyledi.

Karizmanızı Geliştirmek Elinizde
Gerek iş gerek özel hayatta ilişkileri kolaylaştıran özelliklerden olan ’karizma’, bir tavır olduğu kadar aynı zamanda geliştirilebilecek bir özellik. Karizma olmayı, ’İnsan mıknatısı olmak’ olarak tanımlayan İletişim Uzmanı ve Yazar Hakan Urgancı, herkesin içinde karizmanın olduğunu ancak bunun nasıl ortaya çıkarılacağının bilinmediğini söyledi.



“EN KARİZMATİK VARLIK ÇOCUKLARDIR”

Karizmanın sadece tavra dayalı olmadığını ve geliştirilebileceğini belirten Urgancı, "Karizma dediğimiz şey doğal bir enerji, hayata karşı tutkudur. İnsanları yönlendirebilme yeteneği, özgürlük ve özgünlüğü içinde barındıran bir paket diyebiliriz. Her insanın içinde olan bir şeydir. Ama en karizmatik varlıklar çocuklardır. Çünkü çocuk özgür ve doğaldır. İstediği zaman istediği şey yapar. Çocuk canı isterse kahkaha atar, canı isterse ’bir şeyi istiyorum’ diye tutturur. Kendisi gibi olur ve insanları arkasından koşturur" dedi.

KARİZMATİK OLMANIN İPUÇLARI

Karizmatik olabilmenin doğallığa, doğallığın ise aydınlanmaya dayandığını dile getiren Yazar ve İletişim Uzmanı Hakan Urgancı, karizmatik olmanın ipuçlarını da anlatarak, şunları söyledi:

“Bu çok kolay bir şey değildir. Sadece okumak yetmez, sadece yaşamak da değil. Okumak ile yaşamanın birleştiği bir nokta var. İnsan o olgunluğa geldiği zaman, farkındalığa ulaştığı zaman aydınlanır. Öncelikle insanların yargılarından kurtulması lazım. İnsanlar ’mükemmel’ diye bir şeyin olmadığını öğrendiği zaman, kendi fabrika ayarlarına dönüp kendisi olup, kendisi gibi yaşayabilirler. Bu sebeple okumak ya da kişisel gelişim çalışmakla insan doğallığı öğrenemez. Doğallık farkındalık ile oluşur. Okumak senin farkındalık kasını çalıştırır ama hayata geçirmek için yaşaman da lazım.”

“TUTKULU İNSAN KARİZMATİKTİR"

Tutkulu insanın karizmatik olduğunu belirten Urgancı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bedeninin bütün yeteneklerini ve zaaflarını aynı anda kullanarak, hayat amacını fark etmen gerek. Amacına yöneldiğin anda, bir amaç uğruna hayatını vakfettiğin zaman karizmatik oluyorsun. İlla ki bedeninin karizmatik olması gerekmez. Karizmatik insanın gözlerinin içinde tutkuyu görürsün. Kendini yaşam amacından ayırmayan bir insana dönüşür. O, kendinin belirlediği bir göreve, bir ideale dönüşmüştür. Bir ideale dönüşen insanlar asla unutulmazlar"
Kaynak: İHA