Kanserle Savaşı Kazanan Yağız'dan Başkan Sözlü'ye Karne Sürprizi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 3 yıl önce lösemiye yakalanan ve uzun tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşan minik Yağız Yıldız’ın karnesi ile birlikte elini öpmeye gelmesiyle duygu dolu anlar yaşadı.

Kanserle Savaşı Kazanan Yağız'dan Başkan Sözlü'ye Karne Sürprizi
MHP Adana İl Başkanlığı’nın iftar programına babası Sait Yıldız ile birlikte katılan 7 yaşındaki Yağız Yıldız, anaokulu karnesiyle birlikte Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün yanına gelip, elini öptü. Minik Yağız’ın lösemiyle savaştığı dönemde Ceyhan Belediye Başkanı olan ve kemik iliği nakli için uygun donör bulunması konusunda büyük gayret gösteren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, sevimli çocuğu sağlığına kavuşmuş halde görünce duygu dolu anlar yaşadı.

Moral ziyaretinde hediyeler vermişti

Kan kanseriyle savaşırken Yağız Yıldız’ı evinde ziyaret edip, hediyeler veren Başkan Sözlü, karnesindeki yıldızlarla gururlandı. Minik Yağız’ı kucağına alıp, o günlere dair fotoğrafı da göstererek davetlilerden alkış isteyen Sözlü, “Yağız’ı herkes tanısın istiyoruz. Çünkü zorlu bir tedavi sürecinin sonucunda kanseri yendi. Şimdi de karnesiyle birlikte yanımıza geldi. Kendisini sağlığına kavuşmuş halde görmekten son derece mutluyuz. Bu mücadelede pes etmeyen kendisini ve her zaman yanında olan ailesini de tebrik ediyorum” dedi.

Başkan Sözlü, ölümcül kan hastalıklarının tedavisinde kullanılan kemik iliği ve kök hücre nakillerinin yaygınlaşmasının önemini vurgulayıp, vatandaşları bağış yapmaya davet etti.
Kaynak: İHA