İstanbul'da Sahteciliğe Yönelik Operasyonlar

Hazırladıkları sahte pasaport ve naylon faturaları piyasaya sürerek haksız kazanç elde ettikleri iddia edilen kişilere yönelik 4 operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul'da hazırladıkları sahte pasaport ve naylon faturaları piyasaya sürerek haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen 2'si Suriyeli 9 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, naylon fatura bastıkları ve sahte pasaport hazırladıkları iddia edilen kişilere yönelik çalışma başlattı.

Fatih'te iki gün önce düzenlenen operasyonda, sahte pasaport ürettiği iddia edilen Suriyeli 2 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda, 14 sahte pasaport, 2 vize yaprağı, pasaport süresi uzatmada kullanılan imzalı 9 doküman ve bir tabanca ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Öte yandan, dün Bahçelievler, Zeytinburnu ve Sultangazi'de gerçekleştirilen 3 ayrı baskında, naylon fatura bastıkları öne sürülen 7 kişi yakalandı. Aramalarda, birçok firmaya ait 101 kaşe, 99 koçan boş fatura, çok sayıda dolu fatura ve irsaliye koçanları ile bir tabanca bulundu.

Şüphelilerin, 170 farklı firma adına toplam 20 milyon lira değerinde naylon fatura bastığı ve bu faturaları yüzde 3-8 arasında komisyon alarak piyasaya sürdüğü iddia edildi.

Ele geçirilen fatura ve kaşeler, incelenmek üzere İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'na gönderildi.

Kaynak: AA