Hotar'dan İnovasyon Veri Tabanı Projesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar, yakın zamanda hayata geçirecekleri İnovasyon Veri Tabanı projesi ile herkesin başkanlık bünyesinde oluşturulacak sistemden projelerini gönderebileceklerini söyledi.

Hotar'dan İnovasyon Veri Tabanı Projesi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar, yakın zamanda hayata geçirecekleri projeleri hakkında bilgi verdi. Hotar, “Ekonomik ve sosyal kalkınmanın temel dinamiklerinden biri de kendi öz değerlerine önem veren, dünyaya açılmasını bilen, Araştırma Geliştirme (AR-GE) yeteneklerine sahip insan gücü yetiştirmektir. Nitekim bu faktörün önemini anlayan gelişmiş ülkeler teknolojik gelişmelere, kaynak ayırımına yıllar öncesinden başlamış ve günümüzde çok büyük rakamlara ulaşmışlardır. Ülkemizde Ar-Ge faaliyetlerine ayrılan tutar son 10 yılda (2004-2014 dönemi) 2,7 kat artışla 1,63 milyar avrodan 6,05 milyar avroya yükselmiştir. Türkiye, Avrupa Birliği’ne üye ve potansiyel aday ülkeler arasında oran bakımından en fazla gelişim sağlayan ikinci ülke olmuştur. Bu kapsamda gelişen teknolojiyi yakalayıp üst seviyeye taşımak için AR-GE birimi olarak yeni proje ve fikirleri değerlendirmek amacıyla vatandaşımızın gönderdiği projeleri ortak bir sistemde toplayarak, bu projelerin hayata geçirilmesi için uğraşacağız” dedi.

“HALKIMIZIN FİKİRLERİNİ GÜNDEME TAŞIMIŞ OLACAĞIZ”

AK Parti olarak bilginin ve yeniliklerin destekçisi olduklarını vurgulayan Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnovasyon Veri Tabanı projesi ile hem dünyadaki gelişmelere paralel yenilikler oluşturulacak hem de vatandaşımızın bilgi birikimini ülkemiz ve dünya açısından önemli işlerde kullanacağız. Başkanlığımız bünyesinde oluşturulan sistemden vatandaşlarımız rahatça birimimize projelerini gönderebilecekler ve proje aşamalarını takip edebileceklerdir. AK Parti AR-GE Başkanlığı olarak toplumsal sorunları tanımlayıp çözüm odaklı ilerlemekteyiz. Bu proje kapsamında halkımızın fikirlerini gündeme taşımış olacağız.”
Kaynak: İHA