Bolu'daki TIR Faciasında Cenazeler Adli Tıp Kurumu'na Gönderilecek

Bolu’nun Mengen ilçesindeki tünel girişine çarparak alev alan TIR’da 5 kişi yanarak hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri ise otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek.

Bolu'daki TIR Faciasında Cenazeler Adli Tıp Kurumu'na Gönderilecek
Alınan bilgiye göre, Gebze’den yola çıkan 48 yaşındaki TIR şoförü Cevat Ceylan, üç kızı ve yeğenini yanına aldı. Ailesinden geriye kalan 5 kişiyi de 78 YD 920 plakalı TIR’ın dorsesine yüklediği otomobile bindirdi.

Bayram tatili için Karabük’ün Yenice ilçesine yola çıkan Ceylan, Dorukhan Tüneli girişinde bariyerlere çarptı. Kazanın etkisiyle TIR’da yüklü bulunan tiner kutuları bir anda alev aldı. Dorsedeki otomobilde seyahat eden Havva, Murat, Kürşat, Erkan ve Elvan Ceylan kendi imkanlarıyla araçtan çıkmayı başardı. Ancak Elvan ve Murat Ceylan yangın sırasında hafif yaralandı.

TIR’ın çekici bölümünde bulunan şoför ile 17 yaşındaki kızı Ayşenur Ceylan, 22 yaşındaki kızı Elif Ceylan, 19 yaşındaki Beyzanur Ceylan ve 3.5 yaşındaki Umut Talha Ceylan çıkan yangında yanarak hayatlarını kaybetti.

Olay yerine gelen ekipler yangına kısa sürede müdahale de bulundu. Yangında sürücü Cevat Ceylan’ın cesedi 20 metre ileride yanmış halde bulundu. Hafif yaralanan Elvan ve Murat Ceylan ise hastanede tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Öte yandan, Cumhuriyet Savcısı olay yerindeki incelemelerini sürdürdü. Olayda yanarak hayatını kaybedenlerin cenazelerinin otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği öğrenildi. Trafik ise kontrollü olarak sağlandı. Jandarma ekipleri çevrede geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Bolu Valisi Aydın Baruş da kaza yerinde incelemelerini sürdürüyor.
Kaynak: İHA