Beylikdüzü'nde 15 Bin Kişilik İftar

Beylikdüzü Belediyesi’nin üçüncüsünü düzenlediği Kadir Gecesi İftarı’nda 15 bin vatandaş oruçlarını birlikte açarak, Ramazan’ın bereketini aynı sofrada paylaştı.

Beylikdüzü'nde 15 Bin Kişilik İftar
Beylikdüzü Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Kadir Gecesi İftarı, Adnan Kahveci Mahallesi’nde bulunan Beylik Pazarı (Kapalı Pazar) Alanı’nda yapıldı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da yer aldığı iftara 15 bine yakın vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası okunan ezanın ardından pazar yeri alanını dolduran vatandaşlar her birlikte oruçlarını açtı.

“Ramazan’ı ‘hissetme ayı’ olarak tanımladık”

Alanda vatandaşlarla yakından ilgilenen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri de kırmadı. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan İmamoğlu, Beylikdüzü’nde Ramazan Ayı’nın hissedilerek yaşandığına vurgu yaptı. Ramazan’ı hissetme ayı olarak tanımladıklarını ifade eden İmamoğlu konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;

“Çok güzel bir ramazan geçirdik, hissederek geçirdik bütün Beylikdüzü halkıyla. Biz bu sene Beylikdüzü’ndeki Ramazanı hissetme ayı olarak tanımladık. Komşunu hissetmek, dostunu hissetmek, akrabanı hissetmek, sıkıntıları hissetmek. Bu bakımdan biz bunu Beylikdüzü Belediyesi olarak ta yaşatmaya çalıştık. Evlerde yüzlerce iftar açtık. 2 bin 500 haneye her gün gıda ve sıcak yemek yardımında bulunduk. Yani biz aslında Beylikdüzü’nde yokluk içinde olan, sıkıntı içinde olan tüm ailelere yetişmeye çalıştık burada yaşayan herkesin eli ve vicdanı olarak. Onun için diyebilirim ki Beylikdüzü halkı başını yastığa huzurla koyabilsin. Vatandaşlarımıza ulaşmakta hiçbir sıkıntımız olmadı.  Beylikdüzü’nün 5 mahallesinde birden ramazan boyunca aktivitelerimiz oldu. Yazlık sinemadan, tiyatroya, söyleşilere ve bir takım sohbetlere varıncaya kadar. Çok keyifli bir Ramazan”.

“Her yıl bir kez bu sofrayı kuruyoruz”

İmamoğlu geçtiğimiz günlerde Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısı hakkında da konuştu.

Ramazan duygusunu yaşarken terörün can yaktığını kaydeden İmamoğlu, “Elbette iki gün önce çok canımız sıkıldı, çok üzüldük. Canlarımızı kaybettik, şehitlerimiz var. Bu bizim her gün içimizi burkan bir durum. Başta şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, başımız sağ olsun. Bu duyguları yaşarken bu acının bizimle buluşması hepimizi üzdü. Bu akşam Kadir Gecesi. Tüm kayıplarımız tüm şehitlerimiz için dua edelim istiyorum. Terörün bütün dünyadan uzak durması ve insanların huzur bulması için dua edelim istiyorum. Bu akşam bizim için çok özel. Her Ramazan Ayı’nda bir gece için böyle güzel bir iftar sofrası kuruyoruz. Bütün Beylikdüzü’nü davet ediyoruz. 15 binin üzerinde vatandaşımızla birlikte olacağız. Soframızı, duygularımızı paylaşacağız. Hep beraber el açıp dua edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA