Bakan Eroğlu, Kütahya'da 21 Tesisin Temel Atma Ve Açılış Törene Katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya’da 118 milyon lira yatırım bedelli 21 tesisin temel atma ve açılış törenine katıldı.

Bakan Eroğlu, Kütahya'da 21 Tesisin Temel Atma Ve Açılış Törene Katıldı
Bakan Eroğlu, törende yaptığı konuşmada inşa edilecek tesislerle kurak arazilerin suyla buluşacağını dile getirdi. Bakan Eroğlu, "Temelini attığımız ve açılışını gerçekleştirdiğimiz tesislerle 72 bin 480 dekar zirai arazi suya kavuşacak. Ayrıca 3 ilçe, 6 mahalle,15 köy ve 40 dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak" ifadesini kullandı.

Zafer Meydanı’nda düzenlenen toplu temel atma ve açılış merasiminde, DSİ tarafından inşa edilecek Simav Yağmurlar, Gediz Yunuslar, Tavşanlı Kayı Barajları Depolama Tesisi, 6 adet sulama tesisi ve 5 adet taşkın koruma tesisi ile Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak Toplu Koruma Ekip Binası, İlk Müdahale Ekip Binası, Orman Bölge Müdürlüğü İdari Binası ve Çavdarhisar Yangın Acil Durum Ünitesi’nin temeli Bakan Eroğlu tarafından atıldı.

Açılış ve temel atma törenlerinin ardından meydanda toplanan vatandaşlarla birlikte iftar yapan Eroğlu, program sonunda, Kütahya’da 10 aileye gelir getirici tür sertifikası, 10 aileye de Orköy sertifikası takdim etti.
Kaynak: İHA