Yürüyen Köşk Fotoğraf Yarışması

Yalova'da Atatürk'ün çınar ağacının dallarının kesilmemesi için kaydırılması talimatını verdiği köşkün tanıtımı için fotoğraf yarışması düzenlendi.

Yalova'da 10 Ocak -10 Mayıs tarihleri arasındaki dönemde işlenen Yürüyen Köşk temasının ardından düzenlenen 'Yürüyen Köşk Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren fotoğraflar sergilenerek sahipleri ödüllendirildi.

Kent Müzesi'nde düzenlenen sergide, 60 fotoğrafçının 187 eserle katıldığı yarışmada dereceye giren sanatçıların fotoğrafları Yalovalıların beğenisine sunuldu.

24 Temmuz'a kadar açık olacak serginin açılışında konuşan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yürüyen KöşkYalova'nın markası olarak sürekli ön plana çıkarttığını, yurt içinde ve yurt dışında reklamını yaptığını söyledi.

Yalovalıya büyük görevler düştüğünü belirten Salman, şöyle konuştu:

'Dünyada Yürüyen Köşk’ün bir örneği yok. Henüz daha dünyada çevreciliğin 'ç'si yokken, bir ağaç için değil o ağacın dalı için kaydırılan bir köşk. Bu köşk Gazi Mustafa Kemal'in ileri görüşlülüğünün en büyük örneği. Bugün dünya'nın en büyük belası çevre kirliği. Çevre giderek önem kazanıyor. Yürüyen Köşk'ün tanıtımıyla ilgili elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Her fırsatı değerlendirmeye çalışıyorum. Örneğin, 11 Kasım'da Yürüyen Köşk koşusu yapılacak. Bu konuda fikirlere açığız. Bu yarışma da arkadaşlarımızın bir önerisiydi. 19 Ağustos Atatürk’ün Yalova'ya gelişinin yıl dönümünde bu fotoğrafları Yürüyen Köşk’ün bahçesinde sergileyeceğiz. Yarışmaya katılan tüm fotoğrafçılarımızı ve dereceye girenleri ayrı ayrı kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum.'

Daha sonra dereceye girenler açıklanarak, ödülleri takdim edildi.
Kaynak: AA