Viranşehir'de Sağlık Çalışanları Darbe Girişimine Tepki Gösterdi

Viranşehir Devlet Hastanesi çalışanları yaşanan darbe girişimine tepki gösterdi. Hastane önünde yapılan basın açıklamasına hastane yönetici ve çalışanları katıldı.

Viranşehir'de Sağlık Çalışanları Darbe Girişimine Tepki Gösterdi
15 Temmuz 2016 tarihinde millet olarak ağır bir sınav verildiğini ifade eden Başhekim Dr. İlhan Erkan, hazırlanan basın bildirisini okudu.

Başhekim İlhan tarafından okunan açıklamada, "Bu tarihte, aziz milletimizin meclisine , camisine, kamu binalarına, canlarına alçakça saldırılarda bulunulmuştur. Coğrafi konumu gereği daima teyakkuz halinde olmayı bilmiş milletimiz, darbe teşebbüsünde bulunarak hain planlarını uygulamaya kalkışan iç ve dış düşmanlara karşı, asil milletimizin, Türk silahlı kuvvetlerinin gerçek evlatlarının ve kahraman emniyet mensuplarımızın anında verdiği tepki ve kahramanca karşı koymasıyla Allah’ın izniyle gereken cevap verilmiştir.

Vatandaşlarımız milli bir duruşla, göğsünde imanla, bağımsızlık refleksiyle hareket etmiş vatanına, bayrağına, ezanına sahip çıkmıştır. Bu uğurda bedenlerini siper ederek canlarını vermiş, ancak, onurunu kutsal değerlerini teslim etmemiştir. Bu ağır sınavda muvaffak olmakla demokrasiye, milli iradeye ilelebet sahip çıkacağını, tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır.

Şanlıurfa’mız da aldığı istiklal madalyasının hakkını vererek tüm yurtta olduğu gibi, anında tepki vermiş, bu hain eylemi durdurmaya muktedir olmuştur. Maalesef alınan son bilgilere göre, 200’ün üzerinde şehidimiz ve bin 500’e yakın yaralımız var. Sağlık ekiplerimiz her zaman olduğu gibi bu elim süreçte doktoruyla, hemşiresiyle, tüm birimleriyle milletimizin yanında olmuş, canla, başla hizmet vermiştir. Bizler birlik ve beraberliğimizden, bağımsızlığımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Geleceğimize darbe vurmaya kalkışanların daima karşılarında olacağız bu zihniyette olanları lanetleyerek içimizde barındırmayacağız. Sonuna kadar koşulsuz ve bağlılıkla görevimizin başındayız. Milletçe karanlık günleri atlatabilmek için onurlu mesleğimizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. Onurları için can veren kahraman şehitlerimize de Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, bağımsızlık mücadelesi verdiğimiz, canlarımızı feda edecek kadar ağır koşullara şahit olduğumuz bu mücadelede birlik ve beraberlik halinde hareket eden tüm halkımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Birliğimizi haykırmak, milli iradeye sahip çıkmak, darbeye ilelebet hayır demek için halkımızla beraber meydanlarda olacağımızı bir kez daha tekrar etmek istiyoruz" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA