Türkiye'ye Ve Recep Tayyip Erdoğan'a Destek İçin Geliyorlar

Türkiye’de yaşanan darbe girişimine rağmen Arap turistler Doğu Karadeniz Bölgesi’ne yönelik gezi programlarını değiştirmediler ve uçaktan "Türkiye’ye ve Recep Tayyip Erdoğan’a destek için geliyoruz" mesajı gönderdiler.

Türkiye'ye Ve Recep Tayyip Erdoğan'a Destek İçin Geliyorlar
Konuyla ilgili açıklama yapan DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, "Ülkemizin büyük bir ihaneti, milletimizin birlik ve beraberliğiyle atlattığı şu günlerde Ordu-Giresun Havalimanı üzerinden gelecek Arap turistlerin ‘Türkiye’ye destek için geliyoruz, Recep Tayyip Erdoğan’a destek için geliyoruz’ demeleri bizi onurlandırmıştır, mutlu etmiştir” dedi.

Özellikle Körfez ülkelerine yönelik turizm sektörünün gelişimi için gerçekleştirilen yoğun tanıtım çalışmalarının değerlendiren DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, “Ordu-Giresun Havalimanı’mıza yurtdışı uçuşların başlamış olması bölgemiz turizmine güç katacaktır. Her alanda güçlü bir Doğu Karadeniz için bu yurt dışı uçuşlarını çok önemsiyoruz. Ülkemizin büyük bir ihaneti milletimizin birlik ve beraberliğiyle atlattığı şu günlerde Ordu-Giresun Havalimanı’na gelecek Arap turistlerin ‘Türkiye’ye destek için geliyoruz, Recep Tayyip Erdoğan’a destek için geliyoruz’ demeleri bizi onurlandırmıştır, mutlu etmiştir. Bu durum aynı zamanda liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın İslam Dünyası içinde ne kadar önemli bir şahsiyet olduğunun bir göstergesi ve ifadesidir” dedi.

Körfez ülkelerinden sadece turist değil aynı zamanda değişik sektörlerden de ciddi yatırımcı ilgisi olduğunu ifade eden Kaldırım, “Bu yatırımların da hayata geçmesi bölgemize önemli bir katma değer sağlayacaktır. Son 5 yılda yapılan turizm yatırımlarına baktığımızda sadece konaklama alanında yapılan 146 yatırım ile bile yaklaşık 950 milyon değerinde turizm yatırımı hayata geçti. Biz, turizm sektörüne sadece ekonomik girdi olarak bakmıyoruz, turizmi aynı zamanda bölgeyi sosyal ve kültürel yönden geliştiren bir kalkınma modeli olarak değerlendirmekteyiz. Çok derin bir tarihi geçmişi olan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan bölgemizin yeniden tarihiyle, kültürüyle, sanatıyla, gelenek-görenekleriyle ve özgün değerleriyle yeniden buluşması olarak değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Türkiye’nin ve Avrupa’nın deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı’na ilk yurt dışı uçuş gerçekleştirilecek. Ordu Giresun Havalimanı’na ilk charter seferi ile bugün akşam saatlerinde Suudi Arabistan’ın Riyad şehrinden gerçekleştirecek ve uçakta 150 Arap turist yer alacak. Türk Hava Yolları ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından gerçekleştirilecek olan organizasyonda ayrıca, ilk charter seferi ile birlikte bölgeye 4 Arap gazeteci ve 7 sosyal medya fenomeni de gelecek. 19-22 Temmuz tarihleri içinde bu misafirler, Ordu ve Giresun’daki önemli tarihi ve doğal güzellikleri ziyarete edecek.
Kaynak: İHA