Trump'ın Eşinin, Michelle Obama'nın Konuşmasından İzinsiz Alıntı Yaptı İddiası

ABD’de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump’ın eşi Melania Trump’ın Ulusal Kongre’deki konuşmasında First Lady Michelle Obama’nın 2008 yılındaki Ulusal Kongre’de gerçekleştirdiği konuşmasından izinsiz alıntı yaptığı iddia edildi.

Trump'ın Eşinin, Michelle Obama'nın Konuşmasından İzinsiz Alıntı Yaptı İddiası
ABD’de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde, Cumhuriyetçilerin başkan adayını resmileştireceği Ulusal Kongre ülkenin Cleveland kentinde gerçekleştiriliyor. Kongrede, Donald Trump’un eşi Melania Trump yaptığı konuşmayla dikkatleri üzerine çekti. Bir ekipten yardım alarak kongrede ilk kez konuşan Melania Trump, konuşmasıyla ABD Başkanı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama’nın 2008 yılındaki kongrede gerçekleştirdiği konuşmasından izinsiz alıntı yaptığı suçlamalarını da beraberinde getirdi. Uzmanlar, iki konuşma arasındaki benzerlikleri öne çıkararak Trump’ı eleştiri oklarının hedefine oturttu.

Melania eşini “merhametli” diyerek övdüğü konuşmasında “Ailem bana birçok değer öğretti. Bana, ‘Hayattan beklentilerini karşılamak adına çok çalış, söylediğini yerine getir, sözlerini tut ve insanlara saygı göster’ dediler” ifadelerini kullandı. Michelle Obama ise, 2008’deki konuşmasında, “Barack ve ben, çeşitli değerlerle yetiştirildik. Bunlardan biri de, hayatta ne istiyorsan onun için çok çalış. Sözün senettir ve ne yapacaksan onu dile getir. Onları tanımasan bile, onlarla aynı fikirde olmasan dahi insanlara saygılı ve şerefli bir şekilde davran” ifadelerine yer vermişti.

Melania Trump’ın İletişim Danışmanı Jason Miller, ekibin Trump’un konuşmasını genç kadının hayatından esinlenerek hazırladığını ifade etti.

Miller, bazı örneklerin de Trump’un fikirlerinden etkilenen izleri taşıdığını kaydetti.

Kaynak: İHA