Somuncu Baba Evi Ve Fırını'nda Ziyaretçi Yoğunluğu

Bursa'da Osmanlı padişahı Yıldırım Bayezid tarafından 1399'da yaptırılan Ulucami'nin inşaatı sırasında işçilere ekmek dağıtan Somuncu Baba'nın manevi mirası 'Somuncu Baba Evi ve Fırını', her gün birçok kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Osmangazi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye tarafından restore edilerek ayağa kaldırılan Somuncu Baba Evi ve Fırını, açıldığı ramazan ayının ilk gününden itibaren ziyaretçi akınına uğruyor.

Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türkiye'de tarihi mirasın sahiplenilmesi noktasında önemli projelere imza attıklarını belirtti. Somuncu Baba Evi ve Fırını'nın tarihi kimliğini korumuş orjinal bir bina olduğunu kaydeden Dündar, 'Bu tarihi mekanın birinci etap restorasyon çalışmalarını tamamlayarak ramazan ayının ilk iftarıyla hizmete açtık. Bizler, duvardaki sıvaları kazıyarak binanın orjinal halini ortaya çıkardık. Fırının ve çilehanenin 600 yıl önceki halini günümüze taşıdık. Vatandaşlarımızın da bu manevi değeri yüksek mekanı ziyaret ediyor olması bizleri mutlu ediyor. Doğru çalışmalar yaptığımızı gösteriyor.' ifadelerini kulandı.

Kaynak: AA