Sincan Darbeye Geçit Vermedi

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, “Tüm Sincan bir ve beraber olup Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktık” dedi.

Sincan Darbeye Geçit Vermedi
Sincan Belediyesi, milli iradeyi hedef alan kalkışmaya geçit vermedi. Askeri kalkışma girişiminin hemen ardından harekete geçen Sincan Belediyesi tüm araçlarını seferber ederek, ihtiyaç duyulan noktalarda görevlendirdi. Kalkışma girişiminin hemen ardından harekete geçen Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Sincan Kaymakamı Salim Demir ile koordineli bir şekilde çalışarak ihtiyaç duyulan noktalarda belediyeye ait araçları görevlendirdi. 4 damperli kamyon, 7 su tankeri, 16 çöp kamyonu, 3 kepçe, 8 süpürge kamyonu, 3 TIR, 10 kamyon, 2 greyder, 1 ekskavatör ve 2 silindirden oluşan araçlar, Yenikent Şehit Üsteğmen Hasan Şahan Kışlası, Yenikent İnsani Yardım Tugay Komutanlığı, Yenikent Kara Kuvvetleri Havadan İkmal Bakım Komutanlığı, Temelli Şehit Üsteğmen Gürcan Ulucan Havaalanı, Etimesgut Zırhlı Birlikler Eğitim ve Tugay Komutanlığı, Etimesgut Şehit Yüzbaşı Ersan Dağ Kışlası, Etimesgut Hava Lojistik Komutanlığı ile Etimesgut Jandarma Havacılık Komutanlığı’na gönderilmek üzere hazır bekletildi. Gerekli görüldüğü takdirde iş makineleri bu bölgelere sevk edildi.

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, kalkışma girişiminin başladığı ilk dakikadan itibaren Sincan ve çevre ilçelerinde yer alan hassas bölgelerle ilgili koordineli çalışmalar gerçekleştirdi. Tuna, Temelli Askeri Havaalanı’ndaki özel harekat timleriyle bir araya gelerek kendileriyle yakından ilgilendi. Sincan Belediyesi kalkışma girişimi sırasında şehit olan polis ve sivil vatandaşların ailelerinin de acısına ortak oldu. Şehitlerin cenazeleriyle bizzat ilgilenen Tuna, ailelere tek tek ziyaretlerde bulunarak acılarını paylaştı. Şehitlerin evlerinin önüne de Sincan Belediyesi tarafından çadırlar kurularak taziye için gelenlerin ihtiyaçları karşılandı.

Vatandaşlar için Kızılay Meydanı, Genel Kurmay Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde sabah ve akşam olmak üzere Sincan Belediyesi ekiplerince sıcak çorba, ekmek ve su ikramında bulunuldu.

“Demokrasiye sahip çıkan herkese teşekkürler”

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, tüm Sincan olarak darbelerin karşısında olduklarını vurgulayarak, “Aziz milletimiz demokrasiye karşı yapılacak darbelere asla izin vermeyecek. Milli iradeye darbe vurulamaz. Bu hainlerin kendi vatandaşına silah doğrultması, demokrasiyi askıya alma ve seçimle iş başına gelmiş Sayın Cumhurbaşkanımız ile hükümetimizi devirme girişimi en hafif tabiriyle vatana ihanettir. Aziz milletimiz bu ihanet karşısında bir ve beraber olarak tavrını en güçlü şekilde ortaya koydu. Vatandaşımızla kol kola meydanlarda ve sokaklarda vatanımıza sahip çıktık. Tüm Sincan olarak bu hainlerin karşısındayız. Demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkan milletimize teşekkür ediyorum. Alçakça kalkışmada şehit olan vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA