'Sincan, Darbe Girişimine Geçit Vermedi'

İlçe Belediye Başkanı Tuna: 'Tüm Sincan bir ve beraber olup Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktık”.

ANKARA - Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, FETÖ'nün darbe girişiminin hemen ardından harekete geçtiklerini belirterek 'Tüm Sincan, bir ve beraber olup Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktık” ifadelerini kullandı.

Sincan Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, darbe girişiminin başladığı ilk dakikadan itibaren Sincan ve çevre ilçelerinde yer alan hassas bölgelerle koordineli çalışmalar gerçekleştirildi.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi, 4 damperli kamyon, 7 su tankeri, 16 çöp kamyonu, 3 kepçe, 8 süpürge kamyonu, 3 tır, 10 kamyon, 2 greyder, 1 ekskavatör ve 2 silindirden oluşan araçlar, Yenikent Şehit Üsteğmen Hasan Şahan Kışlası, Yenikent İnsani Yardım Tugay Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Havadan İkmal Bakım Komutanlığı, Temelli Şehit Üsteğmen Gürcan Ulucan Havaalanı, Etimesgut Zırhlı Birlikler Eğitim ve Tugay Komutanlığı, Etimesgut Şehit Yüzbaşı Ersan Dağ Kışlası, Etimesgut Hava Lojistik Komutanlığı ile Etimesgut Jandarma Havacılık Komutanlığına gönderilmek üzere hazır bekletildi. Gerekli görüldüğü anlarda iş makineleri bu bölgelere sevk edildi.

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, şehit polis ve vatandaşların ailelerini ziyaret etti, taziye için gelenlerin ihtiyaçları da evlerin önüne kurulan çadırlar aracılığıyla karşılandı. Sincan Belediyesince, demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlar için Kızılay Meydanı ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde sabah ve akşam sıcak çorba, ekmek ve su ikramında bulunuldu.

Tuna, darbe girişiminin hemen ardından harekete geçtiklerini belirterek, 'Tüm Sincan bir ve beraber olup Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktık.” ifadelerini kullandı.

Darbelerin karşısında olduklarını vurgulayan Tuna, milletin demokrasiye karşı yapılacak darbelere asla izin vermeyeceğini kaydetti.

Demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkan herkese teşekkür eden Tuna, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Milli iradeye darbe vurulamaz. Bu hainlerin kendi vatandaşına silah doğrultması, demokrasiyi askıya alma ve seçimle iş başına gelmiş Sayın Cumhurbaşkanımız ile hükümetimizi devirme girişimi en hafif tabiriyle vatana ihanettir. Aziz milletimiz bu ihanet karşısında bir ve beraber olarak tavrını en güçlü şekilde ortaya koydu. Vatandaşımızla kol kola meydanlarda ve sokaklarda vatanımıza sahip çıktık. Tüm Sincan olarak bu hainlerin karşısındayız. Demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkan milletimize teşekkür ediyorum. Alçakça kalkışmada şehit olan vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum.”
Kaynak: AA