Meyve Sektörüne 40 Yıldır Emek Veren Profesöre Teşekkür Yemeği

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği yönetim kurulu, kuru incir başta olmak üzere Türkiye kuru meyve sektörüne 40 yıldır büyük emek veren ve ulusal-uluslararası platformlarda desteğini sunan Prof. Dr. Uygun Aksoy’a hizmetlerinden dolayı teşekkür yemeği düzenledi.

Meyve Sektörüne 40 Yıldır Emek Veren Profesöre Teşekkür Yemeği
Kuru incir başta olmak üzere, kuru meyve sektöründeki sorunların aşılması ve sektörün gelişmesi için çalışmalar yürüten Prof. Dr. Uygun Aksoy için Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği yönetim kurulu tarafından teşekkür yemeği düzenlendi.

Yemekte konuşan Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Birol Celep, Aksoy ile uzun yıllardır hem yurt içinde ve hem de yurt dışında pek çok başarılı çalışma yürüttüklerini söyledi.

Celep, "Uygun hocam, Türk kuru meyve sektörüne yaptığı eşsiz katkılarla adını sektörümüzün tarihine altın harflerle yazdırdı. Uygun hocamıza bundan sonraki yaşamında, tüm sevdikleriyle, sağlık, mutluluk ve huzurlu günler temenni ediyorum" diyerek yönetim Kurulu adına teşekkürlerini sundu.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin Prof. Dr. Uygun Aksoy ve diğer bilim insanlarının pozitif yaklaşımı sayesinde bir aile gibi olduğunu, bu birlikteliğin Türkiye’nin üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu kuru meyve sektörünün geleceği için büyük önem taşıdığını ifade eden Celep şöyle konuştu:

"Prof. Dr. Uygun Aksoy hocamızın sağladığı bu köprüyü Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin diğer bilim insanları ile devam ettireceğiz. Prof. Dr. Uygun Aksoy’un bu işbirliğinin tesisindeki emeklerini de şükranla anacağız. Uygun Hocamız emekli olsa da sektörümüze olan katkıları devam edecektir."
Kaynak: İHA