Mavikent Deniz Şenliği Etkinlikleri Ertelendi

Kumluca Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Mavikent Deniz Şenliği etkinlikleri ertelendi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Mavikent Deniz Şenliği tertip komitesi toplantısında yaptığı konuşmada, ülkede yaşanan menfur olayları kabul etmediklerini, bu olaylarda asker, polis ve sivil vatandaş olmak üzere insanların yaşamlarını yitirdiğini ifade etti.

Çetinkaya, ülke olarak zor bir dönemden geçtiklerini vurgulayarak, 'Ülkemizin birliğine, bütünlüğüne, bağımsızlığımıza ve demokrasiye karşı işlenmiş haince, alçakça olaylar yaşıyoruz. Bizim kesinlikle bu olayları kabul etmemiz mümkün değil. Gün birlik olmak, vatana, demokrasiye sahip çıkma günüdür. Hiçbir güç, milletin hür iradesinin üstünde değildir. Olaylar yaşanmaya başladığı andan itibaren insanlar birlik ve beraberlik örneği göstererek devletinin yanında olduğunu ve demokrasiye sahip çıktığını gösterdi.' dedi.

Mavikent Deniz Şenliği etkinliklerini, yaşanan menfur olaylar ve bu süreçte hayatlarını kaybeden demokrasi şehitlerinin aziz hatıraları anısına ertelemeye karar verdiklerini kaydeden Çetinkaya, şenliklerin 9 Eylül tarihinde yapılacağını kaydetti.

Kaynak: AA