İzmir'de 24 Hakim Ve Savcı Tutuklandı

İzmir’de, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe kalkışmasının ardından gözaltına alınan 6 savcı ve 24 hakim tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi. Savcı ile hakimlerden 24’ü tutuklandı, 6 savcı ve hakim sağlık sorunları nedeniyle denetim şartıyla serbest bırakıldı. Şüpheli sayısının çok olması nedeniyle İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda yapılan duruşmada mahkeme, Askeri Casusluk davasına bakan İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi eski hakimi Atilla Rahman’ı da cezaevine gönderdi.

24 saat sorguda kaldılar

FETÖ’nün darbe girişimi sonrası HSYK tarafından başlatılan soruşturma kapsamında haklarındaki karar doğrultusunda İzmir, Aliağa, Bergama, Foça, Kınık, Menderes, Ödemiş, Tire ve Torbalı adliyelerinde görev yapan 31 Cumhuriyet Savcısı ve hakim gözaltına alınmıştı. İzmir Adliyesi’ne getirilen hakim ve savcılar, İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonunda açığa alındıklarına dair HSYK kararı yüzlerine tebliğ edildikten sonra ek gözaltı süresi verilerek İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün Yeşilyurt’taki hizmet binasına götürülmüştü. Pazartesi günü öğle saatlerinde İzmir Adliyesi’ne getirilen şüpheli konumundaki savcı ve hakimler önce Başsavcıvekili Okan Bato’ya ifade verdi. Bato, savcı ve hakimlerin tümünü tutuklama talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk etti.

24’ü tutuklandı

Yaklaşık 24 saat süren sorgulama sonunda mahkeme; Nazan Esma Solak, Atilla Metehan, Bekir Erin, Mehmet Bayram, Kadir Bakırcı ve Mehmet Ayan’ı yaşadıkları sağlık sorunları nedeniyle denetimlik serbestlik şartıyla serbest bıraktı. Mahkeme; savcı Yalçın Şahinkaya, Emrah Kalaycı, Atilla Ulupınar, Uğur Hadimli ile hakimler Ali Akın, Atilla Rahman, İshak Karadavut, Mustafa Taşkın, Muharrem Barut, Gültekin İpteş, Mustafa Kayın, Yalçın Cebiş, Gökhan Korkmaz, Ramazan Güleç, Dursun Özdemir, Bilgin Özbey, Murat Kopal, İrfan Aras, Yusuf Altıntaş, Ali Aksel, Aziz Ulupınar, Sinan Taşkın, Edip Hüsnü Özen ve Ayhan Uyar’ı, "Anayasayı ihlal, Hükümete karşı suç, Hükümete karşı silahlı isyan, silahlı örgüt üyeliği" gibi suçlamalarla tutukladı.
Kaynak: İHA