Hak-İş Kayseri İl Temsilciliği 'Milli İrade Ve Demokrasi Çadırı' Kurdu

Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Temsilciliği ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı Cumhuriyet Meydanı Bürüngüz Cami önüne Milli İrade ve Demokrasi Çadırı kurarak üyeleriyle birlikte nöbet tutmaya başladı.

Hak-İş Kayseri İl Temsilciliği 'Milli İrade Ve Demokrasi Çadırı' Kurdu
Konuyla ilgi bir açıklama yapan Hak-İş İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, “Darbe girişiminin başlangıcından itibaren, Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve Kayseri’de bulunan birçok sivil toplum kuruluşları, demokrasiden yana olan tavrını net şekilde ortaya koymuştur. Geçmişte olduğu gibi bugün de sağlam bir demokratik duruş sergilemiştir. Yöneticilerimiz, üyelerimiz ve halkımız sokaklara tereddütsüz inmiş, darbe girişimine cesaretle karşı dimdik durmuştur. Bütün halkımıza, çalışanlarımıza ve üyelerimize bu dik duruşu için teşekkür ediyoruz. Maalesef 200’ün üzerinde emniyet mensubu ve sivil vatandaşımız şehit olmuştur. Hizmet-İş Sendikası Ankara 2 No’lu Şube Mali Sekreterimiz de çıkan olaylarda şehit düşmüştür. Şube Başkanımız ve güvenlik görevlisi personelimiz de Genel Kurmay önünde yapılan saldırıdan ağır yaralanmışlardır. Hayatını kaybeden arkadaşlarımıza Allah rahmet yaralı olan arkadaşlarımıza acil şifalar diliyorum.” diye konuştu.

15 Temmuz Başarısız Darbe Girişimi, ülkemiz ve milletimiz için bir milat olmuştur.

Son olaylarda Türkiye’nin yüzyıllık darbe geleneğine birlik ve beraberlikle yanıt verildiğini belirten Başkan Serhat Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“FETÖ/Paralel Devlet Yapılanmasına mensup cuntacı bir grup askerin kalkıştığı darbe girişimi, Türk milletinin bütününden ağır bir cevap almıştır. Milletin seçtiği Cumhurbaşkanı, geçmişte birilerin yaptığı gibi şapkasını alıp gitmemiştir. Başbakan ve Hükümet üyeleri, saklanacak delik aramamıştır. Siyasî partilerimizin liderleri, darbeye karşı olduklarını net bir şekilde açıkladılar. Polislerimiz, ‘Sonrasında ne olacak?’ demeden, vatan görevine koştu. Medya kuruluşlarımız başarılı bir demokrasi sınavı vermiştir. Sivil Toplum Kuruluşlarımız, darbeye karşı sağlam bir duruş sergilemiştir. Ve nihayet, 78 milyon tek vücut olarak, 81 ilde, sabaha kadar uyumayıp, meydanlara akın etti. Milletimiz, hem kendi iradesine ve hem de seçtiği liderlerine sahip çıkarak, cuntacıların sokağa sürdüğü tankların üzerine çıktı. Camilerden okunan ezan ve sala ve çağrılar bütün bir milletimize moral kaynağı olmuştur. Türkiye, bugünden itibaren, kendisinden ve demokrasisinden çok daha emin bir şekilde yoluna devam edecektir. 15 Temmuz Başarısız Darbe Girişimi, ülkemiz ve milletimiz için bir milat olmuştur. Uyanık olmaya, geleceğimize ve demokrasimize sahip çıkma kararlılığımızı sürdüreceğiz. Hak İş Konfederasyonu Kayseri İl Temsilciliği ve Hizmet İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı olarak tüm üyelerimizi ve Kayserili hemşehrilerimizi Kayseri Cumhuriyet Meydanı Bürüngüz Cami önüne kurmuş olduğumuz Milli İrade ve Demokrasi Çadırına davet ediyorum. Milli iradeye yapılan darbe girişiminin etkileri tamamıyla yok olana kadar Cumhuriyet Meydanında nöbet tutmaya devam edeceğiz. Elimizden geldiği kadar üyelerimize şapka, bayrak, su ve çeşitli ikramlarda bulunuyoruz. Buradan bir kez daha darbe girişimi sırasında, ülkesi, devleti ve milleti uğruna şehit düşen asker, polis ve sivillerimize Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz. Türk Milletine ve Devletine de büyük geçmiş olsun diyoruz.”
Kaynak: İHA