Gagavuz Heyet, Tarım İncelemesinde

Muratpaşa Belediyesi’nin davetlisi olarak Antalya’da bulunan Moldova Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Komrat’tan gelen heyet, Elmalı’da incelemelerde bulundu.

Gagavuz Heyet, Tarım İncelemesinde
Muratpaşa Belediyesi’nin ‘kardeş kent’ olma yolunda iyi niyet protokolü imzaladığı Gagavuzya’nın başkenti Komrat’tan Antalya’ya gelen heyet, kentteki 3’üncü gününde, Elmalı’da bulunan Antalya eski Belediye Başkanı Hasan Subaşı’ya ait çiftliği ziyaret etti. Komrat Belediye Başkanı Sergey Anastasov başkanlığındaki heyeti Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da heyeti yalnız bırakmadı.

İyi tarım uygulamaları

Belediye Meclis üyeleri Hasan Kilit, Mimar Sinan Özkan, Ali Kuş’un da eşlik ettiği Gagavuz heyet, iyi tarım uygulamaları sertifikasıyla uzun yıllardır meyve üretimi yapan ve 2009 yılında başladığı küçükbaş hayvan yetiştiriciliği sayesinde amatör olarak başlayan keçi sütünden peynir ve dondurması zaman içinde markaya dönüşen çiftlik hakkında bilgi aldı.

Hasan Subaşı, ‘Elmalı Konak’ markasıyla piyasada yer alan keçi sütünden peynir ve dondurma yapımının püf noktalarını heyetle paylaşırken ürünlerden de ikram etti. Çiftlikte üzüm bağları, bodur elma bahçeleri ve seraları da gezen Başkan Uysal ve Gagavuz heyete, Şubaşı, ‘İyi Tarım Uygulamaları Yönetmeliği’ne uygun olarak hazırlanan domates serasında 1 dönümden 40 ton domates hasadı yaptıklarını aktardı.
Kaynak: İHA