Darbe Girişimin Yaşandığı Gün Doğumun Olduğu Taksi Şoförü Kadın Konuştu

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz’de yolların tıkanması üzerine hastaneye götürdüğü hamile kadının doğum yaptığı taksinin şoförü Reyhan Soylu, o gece yaşadıklarını anlattı. Yaşadığı sıkıntılı anları anlatan Soylu, “Yolda sıkıştık. Çaresiz kaldım. Sonra insanlar yardımcı olmak istediler. Bu beni rahatlattı” dedi.

İstanbul’da darbe girişimi ile birlikte boğaz köprüsünün kesilmesi Ataşehir’den hamile bir kadını alarak hastaneye götüren taksi şoförü Reyhan Soylu’ya kabus gibi bir gece başlattı. Hamile olan Suzan Demir’i taksisi ile aldıktan sonra Zeynep Kamil Hastanesi’ne hareket eden Reyhan Soylu, Altunizade civarında trafiğin arasında kaldı. Bu sırada doğumun başlaması ise Reyhan Soylu’ya zor anlar yaşattı. Yaşanan o dakikaları anlatan Soylu, “Hanımefendiyi ben adresten aldım. Güzel bir aileydi. Zeynep Kamil Doğum Hastanesi’ne götürmem gerekiyordu. Yolların kapalı olduğunu bilmiyordum. Zeynep Kamil Hastanesi’nin sapağına gelmeden yol tıkandı. Yolda sıkıştık.Hiçbir şey yapamadım. Çaresiz kaldım. Aralardan insanlardan yardımcı olmak istediler. Birisi ben ebeyim dedi, birisi hemşeriyim dedi, biraz rahatlamıştım, müdahale etmeye başladılar ama kadın rahatsızdı. Sonra en son birisi ben doktorum dedi, herkese açılın dedi.

Doktor müdahale etti. Sonra ben rahatladım ve koltuğa oturdum. Sonra kafamı çevirdim bebek doktorun elinde. Böyle bir günde şehitlerimizin olduğu bir günde, üzücü bir gündü. Hepsine Allah rahmet diliyorum. O gün çok kötü bir gündü. Daha sonra çocuğu hastaneye götürdüm” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA