Büyükşehir Soma'da İhtiyaç Sahiplerini Sevindirdi

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal belediyeciliğin örnek uygulaması olan Gıda Bankası, Ramazan Ayı’nda da ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzattı.

Büyükşehir Soma'da İhtiyaç Sahiplerini Sevindirdi
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin önemli sosyal sorumluluk projelerinden bir tanesi olan Gıda Bankası, ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor. Birlik, beraberlik ve dayanışmanın yaşandığı Ramazan Ayı’nda, Gıda Bankası gerçek ihtiyaç sahiplerini belirleyerek erzak paketi yardımında bulundu. Büyükşehir Belediyesi tarafından Soma ilçesinden gelen talepleri inceleyerek gerçek ihtiyaç sahibi 338 vatandaşa erzak yardımında bulunuldu. Gıda Bankası tarafından dağıtılan yardım paketlerinde zeytin, çay, un, kırmızı mercimek, tuz, şeker, bulgur, makarna, kuru fasulye, nohut, çiçek yağı, arpa şehriye, tel şehriye ve pirinç olmak üzere toplamda 13 üründen oluşan temel gıda maddesi yer aldı.

‘Ramazan yardımlaşma paylaşma ayıdır’

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Mübarek Ramazan ayında iftarını kıt kanaat açmaya çalışan Manisalı vatandaşlarımızın yanında olmayı görev bildik. Her yıl düzenli olarak yaptığımız yardımlarla birlikte bu yılda 6 bin 664 vatandaşımıza erzak paketlerini ulaştırdık. Soma ilçemizde de 338 vatandaşımıza erzak paketini ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayı, yardım ve paylaşma ayıdır. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ hadisini kendimize düstur olarak kabul ediyoruz. Ve bu aidiyet duygusuyla vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: İHA