Başkan Yalçın'dan Darbe Girişimi Açıklaması

Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, 15 Temmuz akşamı gerçekleştirilen darbe girişimi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Başkan Yalçın'dan Darbe Girişimi Açıklaması
Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı darbe girişiminde bulunan hainlerin asla amaçlarına ulaşamayacaklarını söyledi.

Bir grup hain tarafından vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne yönelik kalkışma ile sarsıldıklarını ifade eden Yalçın, "Yüce milletimizin iradesine karşı düzenlenen, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek bu girişimi şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Asker bizim askerimizdir. TSK bizim ordumuzdur. Türkiye’nin her kurumunda olduğu gibi aralarında yanlış yapanlar, ihanet eden gruplar yer alabilmektedir. Bu hain çeteleri hangi kurumda olursa olsun amaçlarına ulaşamayacaktır. TSK içerisinde buna kalkışan güçlere karşı da TSK’nın onurlu, şerefli komuta kademesi bu paralel darbe girişimine engel oldu" dedi

"Bizim için tek devlet, tek millet, tek bayrak var"

Demokrasiye milletin sahip çıkaran en güçlü tavrı koyduğunu belirten Yalçın, "Aziz milletimiz demokrasiye sahip çıkarak yine tavrını en güçlü şekilde ortaya koymuştur. Biz de, kaymakamlığımız, belediyemiz ve tüm siyasi görüşlere sahip Pazaryeri halkı olarak, yanlış yapanlara ve ihanet edenlere karşı net tavrımızı koyduk. Türkiye Cumhuriyeti çok büyük bir devlettir. Bunlara asla müsaade etmeyeceğiz. Bu vatana ihanet eden girişimler asla kabul edilemez. Topyekun her türlü yanlışa karşı durmaya devam edeceğiz. Bizim için tek devlet, tek millet, tek bayrak var. Kimsenin şüphesi olmasın ki bu paralel terör örgütüne hizmet ederek bu kalkışmayı yapan vatan hainlerine gereken ceza en ağır şekilde verilecektir. 15 Temmuz gecesinin önemli unsurlarından biri de, tüm partilerin, farklı siyasi görüşe sahip halkımızın ortak bir hedef için, bu ülke için birleşebildiğini göstermiştir. Din, dil, ırk siyasi görüşü ne olursa olsun herkes demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek bu ihanet ayaklanmasına karşı durmuştur" ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanımız, bizleri eğilmez, bükülmez bir şekilde ayakta tutmayı sağladı"

Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, açıklamasında demokrasiden de bahsederek, şöyle devam etti:

"Demokrasinin en önemli savunucularından olan Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, her zamanki o kararlı duruşunu tekrar göstererek vatandaşlara doğru mesajları verdi ve bizleri eğilmez, bükülmez bir şekilde ayakta tutmayı sağladı. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, hükumetimiz ve halkımızın her zaman yanındayız. Böyle bir duruşa sahip bir halkın seçilmiş belediye başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya yönelik bu girişime karşı duran Pazaryeri halkına ve bütün Türk Milletine şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Bu hain girişimin ardından şehit olan hemşehrimiz Gölbaşı Özel Harekat Müdürü Taner Zafer Koyuncu başta olmak üzere güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet kederli ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum."
Kaynak: İHA