Başkan Çelik, Demokrasi Nöbetinde Yine Meydanlardaydı

Demokrasi nöbetinin 4’üncü gününde yine Cumhuriyet Meydanı’nda sabahlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "Gündüz işimizde, gece meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Kayseri, tarihi buyunca olduğu gibi bugün de milli mücadelenin simgesi olmuştur." dedi.

Başkan Çelik, Demokrasi Nöbetinde Yine Meydanlardaydı
"KAYSERİ MİLLİ MÜCADELEDE DE BU MEYDANDAYDI"

Kayseri Meydanı’ndaki coşkunun her gün artarak devam ettiğini belirten Başkan Mustafa Çelik, Kayseri’nin 7’den 70’e meydanlarda olduğunu belirtti ve tarih boyunca ülkenin zor günlerinde bu rolü üstlendiğinin altını çizdi. Konu vatan, millet, ezan ve bayrak olunca Kayserililerin hep örnek olduğunu vurgulayan Başkan Çelik, "Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi’nin girişinde de belirtildiği gibi 25 Ocak 1920’de Saat Kulesi’nde işgal altındaki ülkemizin kurtarılması için İhtiyati Zabıtan Cemiyeti (Yedek Askerler Cemiyeti) kuruldu. Kayseri o günlerde de şimdiki gibi dimdik ayaktaydı. Daha henüz ülkenin hiçbir yerinde hareket yokken Kayseri birlik beraberlik içinde kurtuluş meşalesini bu meydanda yaktı. Aradan 100 yıl geçti; ama konu vatan ve millet olunca yine bu meydanda mücadele devam ediyor." dedi.

ORTAK BİLDİRİYE KATKI VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Bu ülkenin bir avuç FETÖ’cüye karşı bu vatanı böldürtmeyeceğini dile getiren Başkan Çelik, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin darbe girişimine karşı ortak deklarasyonunu da hatırlattı. AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, MHP İl Başkanı Baki Ersoy ve CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin’in de katılımıyla meclisteki tüm meclis üyeleri ile ortak bir bildiriye imza attıklarını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, "Kayseri’de farklı siyasi görüşler de taşısak tek derdimiz vatan ve millet." diye konuştu.

Başkan Çelik, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin birlikteliğini gösteren fotoğrafı da ekranlardan halka göstererek bu birlikteliğe katkı veren il başkanları ve meclis üyelerine teşekkür etti.

"SİZLERİN COŞKUSU HAİNLERE FIRSAT VERMEYECEK"

Darbe girişimin ilk dakikalarından itibaren Kayseri’deki birlikteliğin önemini de vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, Türkiye’nin başka illerinde de Kayseri’nin birlik ve beraberliğinin konuşulduğunu kaydetti.

Herkesin Türk bayrağı ile alanlara çıktığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, "Olması gereken de bu. İnşallah hafta sonuna kadar gündüz işimizde gece meydanlarındayız. Rabbim birliğimizi bütünlüğümüzü bozmasın." dedi.

Başkan Mustafa Çelik’in konuşmasında Yeşilhisar’da defnettiğimiz demokrasi şehidimizden bahsetmesi sırasında meydanı dolduran on binler "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.
Kaynak: İHA