'Türkiye Turistlerin Güvenliğine Önem Gösteriyor'

Arap Turizm Örgütü Başkanı AlFuhaid, Türk hükümetinin son dönemde yaşanan zor durumlara rağmen turistlerin güvenliği konusuna önem gösterdiğini ve Arap turistlerin güvenliği açısından herhangi bir tehlike bulunmadığını belirtti.

Arap Turizm Örgütü (ATÖ) Başkanı Dr. Bandar bin Fahd Al-Fuhaid, Türk hükümetinin son dönemde yaşanan zor durumlara rağmen turistlerin güvenliğine önem gösterdiğini bildirdi.

Al-Fuhaid, Türkiye yaşanan darbe teşebbüsüyle ilgili olarak dün Suudi Arabistan'da yayımlanan Acil Gazetesi'ne verdiği mülakatta, Türkiye’de yaşanan yönetime darbe teşebbüsü olayları sırasında İstanbul’da resmi görevinin başında olduğunu belirtti.

Şimdilik olayların rayına oturduğunu, Arap turistlerin güvenliği açısından herhangi bir tehlike bulunmadığını vurgulayan Al-Fuhaid, Türk hükümetinin Türkiye’nin son dönemde yaşadığı zor durumlara rağmen turistlerin güvenliğine önem gösterdiğini ifade etti.

Bandar bin Fahd Al-Fuhaid, Arap turistlerin güvenliğinden emin olmak için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun olayların ilk gününden beri kendisiyle telefon görüşmesinde bulunduğunun altını çizdi.

Al-Fuhaid, mülakatta, ATÖ ile Türk Hükümeti arasında daha önce yapılan planların devam ettiğini, Arap ülkeleri ve Türkiye arasında karşılıklı turizm oranının yükseltilmesi için çalışmalarda bulunduklarını aktardı.

ATÖ Başkanı, geçen yıl sonunda Arap ülkelerinden Türkiye’ye giden turist sayısının 3 milyona, Arap ülkelerine giden Türklerin sayısının da 1,8 milyon civarında olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA